Гриценко:"Нинішня пенсійна система – несправедлива"

Гриценко:"Нинішня пенсійна система – несправедлива"

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко розкритикував нинішню пенсійну систему в Україні.

Про це він сказав у Кропивницькому в ефірі телеканалу «TTV»:

Нинішня ситуація ганебна абсолютно. Тому що, коли такі, як моя мама, які працювати усе життя, отримують по 1400 гривень пенсії, а дехто і менше 1000 гривень, то вони не те, що нормально жити, вони ліки не можуть собі дозволити купити. Коли діти хворіють на легке ОРЗ, то йдеш в аптеку, купуєш ліки і бачиш, що це половина маминої пенсії. Якщо щось складніше, то треба віддати все. Тому це неправильно, коли люди, які працювали все життя, живуть не гідно, щось треба робити.

Лідер «Громадянської позиції» пропонує закласти в пенсійну реформу справедливі принципи, які, він впевнений, отримають підтримку людей.

Відео дня

Розмір пенсії повинен залежати від трьох показників, — стверджує екс-міністр оборони. — Перший – це тривалість робочого стажу: хто довше працював, у того більша пенсія. Другий - від розміру зарплати: хто отримував більшу зарплату, робив більше внесків в пенсійний фонд, у того більше пенсія. Третій - надбавка плюс 10% за особливі умови праці для тих людей, які втрачають своє здоров’я більше, ніж інші.

Таким чином, за словами політика, вдасться уникнути «зрівнялівки», коли ті, хто працювали 20 років, і ті, хто працювали 50 років, мають однакову пенсію.

Також, на думку Гриценка, максимальна пенсія не повинна відрізнятися від мінімальної більше, ніж у 10 разів. Зараз дехто отримує менше 1000 гривень, а судді Конституційного і Вищих судів отримують по 250-300 тисяч гривень пенсії. Такого не було ніколи, навіть в СРСР.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up