«Хлопці щасливі, що нарешті у них є бус. Він їх буквально рятує»

«Хлопці щасливі, що нарешті у них є бус. Він їх буквально рятує»
  • Козятинчани, які воюють нині на Донеччині, втратили в боях транспорт.
  • Нещодавно Ірина Колесник з командою передала землякам на передову автомобіль
  • Це їх єдина машина. Вони і БК нею возять, і продукти, і рятуються на ній від ворожих обстрілів.

Чоловік Христини Заїки з перших днів повномасштабного вторгнення рашистів пішов на війну. Спочатку був на навчанні, а нині там, де звуки обстрілів практично не вщухають. У їхньому підрозділі був старенький бус, в купівлю якого хлопці вклали свої гроші.  Але за кілька місяців він став схожий на друшляк. Навіть бак на ньому був пробитий, хлопці полагодили його підручними матеріалами, але їздити на такому було просто небезпечно. А без машини мінометникам — ніяк. Після пострілу в них є буквально лічені секунди, щоб забратися з позиції, поки їх вирахують рашисти, і накриють вогнем. А пішки далеко не втечеш. Тож хлопцям необхідний був транспорт.

Христина почала шукати людей, які б могли допомогти у цьому питанні. Хтось порекомендував звернутися до Ірини Колісник.

— Я знала, що вона займається волонтерством, але не знала, що допомагає в тому числі і військовим. Тож я написала їй у фейсбук. Ірина мені перетелефонувала і погодилася допомогти. — розповідає Христина.

Відео дня

Це було приблизно місяць тому. І вже через кілька тижнів Ірина Колесник знайшла бус.

— Зібрала гроші, вклала в тому числі й особисті кошти. Але наскільки я знаю, їх було недостатньо. Та господар буса, коли дізнався, куди його автомобіль поїде, сказав, що почекає з грошима. 

Ірина завантажила бус під «зав’язку» продуктами, медикаментами, плитками,  усім, чого потребують хлопці на передку, і поїхала разом з водієм на Донеччину. До підрозділа, у якому служать наші земляки, неможливо дістатися цивільним, тому домовилися зустрітися за кілька кілометрів, на більш безпечній території.

До місця зустрічі з хлопцями волонтери мали дістатися вдень. Але дорога була важка, тож доїхали пізно ввечері

— Хлопці були дуже раді цій зустрічі. Зараз вони буквально живуть на харчах, які передала Ірина. Там і консерви рибні і м’ясні, сосиски в банках, купа смаколиків, навіть консервовані персики. Усе дуже якісне і у великій кількості. Раніше до них не те що волонтери не доїжджали, навіть планове постачання не завжди доходило. Бувало й рибу ловили, щоб щось поїсти, і з водою були проблеми.  — розповідає Христина. — Щоразу, коли чоловік телефонує, згадує Ірину з вдячністю. Дуже знадобилися воїнам ліки, особливо протиалергічні. В степу, де воюють хлопці, дуже багато амброзії, від неї нікуди подітися, тож хлопці, які мають алергії, потерпали без медикаментів. Крім протиалергічних у коробках були і сезонні протизастудні препарати, турнікети та багато інших необхідних речей.

— Хлопці передають вдячність Ірині Колесник і всім, до причетний до купівлі і відправлення буса і всіх необхідних речей . — каже Христина Заїка. — Ви навіть не уявляєте, як їм важливо знати, що про них тут не забувають. Це дає їм сил йти до перемоги.

Читайте також:

У Козятині шитимуть одяг-трансформер для поранених бійців. Долучайтесь!

Ірина Колесник: «Запаси у нас є, допоможемо нашим землякам перезимувати»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up