Хорвати перемогли, згадавши Україну

Хорвати перемогли, згадавши Україну

“Слава Україні!” — сказав Віда, забивший два голи у ворота росіян

Іван Остапчук

У суботу, 7 липня, на стадіоні Фішт в Сочі відбулася чвертьфінальна гра чемпіонату світу з футболу між командами Росії та Хорватії. Сто двадцять хвилин поєдинку переможця матчу не виявили. Доля зустрічі вирішувалась в післяматчевих пенальті. Вдаліше їх пробили Хорвати. Вони увійшли в четвірку кращих команд чемпіонату світу 2018 року, що проходить у Росії.

Після того як матч завершився, в роздягальні збірної Хорватії Домагой Віда та Огнєн Вукоєвич виклали відео, де свою перемогу присвятили гравцям Київського “Динамо” і народу України.

Відео дня

“Слава Україні!” — сказав Віда, забивший два голи у ворота росіян. Вукоєвич додав, що  ця перемога за “Динамо”, за Україну від Хорватії.

Росіян і російські ЗМІ обурило таке висловлювання колишніх гравців і селекціонера команди “Динамо” Київ. Вони звернулися в Міжнародну федерацію футболу, щоб покарати захисника збірної Хорватії Віду і помічника тренера Хорватів Вукоєвича. У штаб-квартирі вищого футбольного органу ФІФА повідомили, що Домагоя Віду покарали, висунувши йому попередження, що розцінюється як порушення правил чесної гри. Вукоєвіча федерація футболу Хорватії відібрали акредитацію і звільнили з помічника тренера збірної.

На захист гравця і тренера виступила федерація футболу України. У зверненні йшлося, що обидва хорвати тривалий час виступали за українську команду. Вони з любов’ю ставляться до України і свої висловлювання не пов’язують з політикою.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up