Хто може зробити безкоштовне щеплення від грипу?

Хто може зробити безкоштовне щеплення від грипу?

Незабаром почнеться сезон захворювання на грип. Наші журналісти дізнавалися, як зробити щеплення.

Раніше ми вже повідомляли, що Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги планує закупити вакцину проти грипу. На це планують витратити 40 тисяч гривень. В адміністрації медичного закладу кажуть, що поки що точно не відомо, коли препарат буде у наявності. Усе залежить від того, як проходитимуть торги.

— Вакцина ввезена в Україну, але в продажу її ще немає, бо ми дзвонили і на склади, і в наші аптеки, — пояснює Галина Добровольська, заступник директора Козятинського центру первинної медико-санітарної допомоги. — Вакцина в Україні є, зараз вона проходить апробацію. Ми вже на торги виставилися, замовлення дали, тепер чекаємо, коли виставляться ті, хто її буде продавати.

Безкоштовне щеплення від грипу зможуть отримати лише ті, хто входить до групи ризику. Це медичні працівники, освітяни, а також хворі на бронхіальну астму та цукровий діабет.

Відео дня

— За наказом Мінохорони здоров’я вони будуть щеплюватися безкоштовно, — продовжує Добровольська. — А всі інші купують вакцину для щеплення в аптеці, ми для цього даємо переносний холодильник, людина приносить цю вакцину і ми будемо робити (щеплення — авт.).

Перед тим, як робити щеплення, обов’язково потрібно проконсультуватися із сімейним лікарем. Він проведе огляд і перевірить стан здоров’я, чи попередні щеплення пройшли нормально і визначить, чи немає протипоказань для вакцинації. І вже тоді, якщо все добре, порадить вакцину, яку краще придбати.

— В зв’язку з тим, що грип чекається важкий із важкими ускладненнями, за прогнозами інфекціоністів, людям бажано по максимуму зробити щеплення, — додає Галина Добровольська.

Опитування

А ви плануєте робити щеплення від грипу?

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up