Хто винен, коли діти жебракують

Хто винен, коли діти жебракують

Село Козятинського району в полі зору всього світу

Це не можливо вважати за успіх, оскільки мова йде про здавання в оренду дітей. Такий факт — реальна оцінка стану влади або ж скоріше свідчення її деградації. Випадок стався на Во́тчині (земельне володіння), що належить “Мафіку” з правом продажу, застави чи дарунку, з надзвичайним урожаєм.

32-річна Тетяна, жителька с.Марківці Махнівської територіальної громади, доведена до відчаю із-за бідності. Вона намагалась передати для праці по жебракуванню більш досвідченим фахівцям цієї справи своїх малолітніх дітей за доволі значну суму в день — до 5 тисяч гривень. На першій же спробі її “прийняла” поліція.

За словами пані Тетяни, тільки так вона могла підготувати старшого сина 6 років до школи та прокормити всю родину.

Відео дня

В результаті порушена кримінальна справа. Дітям грозить сирітство. Мамі — тюрма. Дивно, що народність ромів тисячі своїх дітей використовують для вказаного промислу і їх не чіпають жодні служби. Жодної кримінальної справи.

Знаковим є те, що подія має місце в селІ Марківці, де править і рулить процесом Мафік (там він господарює. Голові найголоватішої ради підзвітна адміністрація, яка безпосередньо має організовувати роботу щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх. Стаття 32 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” делегує повноваження сільському голові Махнівки створити опікунську раду. Така рада має перейматися соціально-незахищеними дітьми та родинами, в яких вони проживають. Вказана жінка, мати, була доведена до відчаю і вирішила заробити гроші сімейним підрядом.

— Колись разом з депутатами і працівниками сільської ради, членами опікунської ради мене неодноразово відвідував голова села (пан Лопатинський-прим. авт.), — каже Тетяна. — Допомагали завжди.

Двоє хлопчиків — 2-річного звати Коля, 6-річного — Рома. Спостерігати за такими сім’ями мала б сільрада. Наприклад, знати, чому Рома не ходив у дитсадок? Адже кожна дитина має бути охоплена дошкільною освітою.

— Саме за ці заслуги  голова села та секретар отримують премії? — обурено каже один з мешканців села пан Сергій. — По народному, вони — батько і мати громади, а ці діти, то їх внуки, що жебракують.

Відомо, що на даний час в Махнівську сільраду зараз навідуються журналісти і столичні і обласні, аби зібрати інформацію про такий випадок, але чиновники ховаються від преси.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вова Полічков

    Нехай відхилиться завіса

    І стане ясно в чім причина,

    Який це виконком до Біса,

    Злодійська точно це " Малина".

          Там ледь не всі і навіть Ф"ют

           Не по-дитячому крадуть.

           Сашко Науменко "зразковий сім"янин"

           Герой епохи - мафії достойний син.

    Щоб в школі хабарі не брали

    І Боже борони не крали -

    Бере, краде один за всіх! - І сміх і гріх.

           Про Цеханівського давно не добре чуть,

           Що честі офіцерської не в нього варт шукати

           Професія є Батьківщину захищати,

           Але якщо її постійно розкрадати,

           То ти не воїн і, мабуть, злодійська зроду твоя суть.

    Не варто голову ламати,

    Хто тягне більше Шостак чи Христюк,

    Гроші на дотації в односельців повідбирати

    І долярами хабарики брати

        Та з револьвером землі у селян повіджимати

         І Марянчика в сізо зламати!

          Треба брати в руки добрий дрюк

            І гамузом від влади підарасів гнати.

    До місця, де їх будуть ждати

    Пан Рябченко, Цуркан і Мішка Лавренюк

    Та навіть сам Слободянюк.

    А слідом хай Чорти несуть

    Кузьмінського в ту саму путь!

           Хто винен? Ніде правди діти,

           Їх обирали Ми самі.

           Сидять при владі мафії кохані діти

           А треба, щоб сиділи у тюрмі...
  • Вова Полічков

    що може зробити корисного для громади бандитський виконком?
  • Влад Лісовий

    Українцям вкрай важливо перестати воювати з росією та вмирати на полі брані. Маєм боротись з ВЛАСНИМИ НЕДОСТАТКАМИ .Лише тоді переможем.Там наслідки на фронті в окопах.А причина тут .То ж куда ми ідемо
  • Олег Береза

    Про своїх дітей та внуків Кузьмінський дбає як працював у прокуратурі дочці купив особняк в центрі Козятина собі будинок та престижний автомобіль.За час роботи в Махнівській сільраді сину купив квартиру   у Вінниці та в селі будує ще одну хату Навіщо йому чиїсь проблеми? В медветверезнику такої можливості у нього не було.Прокуратура гарно навчила жити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:00 Цей день в історії, 4 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up