Інсульт на Катукова

Інсульт на Катукова

У один із осінніх днів Миколі Івановичу Горовенку, що проживає на вулиці Катукова, стало зле.

Десь о 13-ій до нього викликали екстрену медичну допомогу. Швидка приїхала, оглянули пацієнта, поміряли тиск. Він показав 240 на 120. Зробили лікарі внутрішньовенну ін’єкцію.

— Через хвилин 10 переміряли тиск, який був за 200. Вирішили лікарі, що тиск падає та й поїхали.

Відео дня

Під вечір нашому співрозмовнику стало зовсім зле. Викликали знову “невідкладну”. Медики приїхали і госпіталізували хворого з підозрою на інсульт. Прямо в кареті швидкої стали надавати пацієнту медичну допомогу. Тільки на тій дорозі, що є на подвір’ї будинку, це було неможливо. Попасти в вену при русі автівки з хрестиком на хорошій дорозі для людей в червоних комбінезонах складнісь не велика. А от ловити по салону санітарки медикаменти при крапельниці, виявилось для медиків складніше. Автівку на ямах штовхало в різні боки. Як тут щось робити біля хворого, коли самому потрібно за щось триматися, щоб не розбити власного лоба. Минувши ями подвір’я згаданого будинку, медики впоралися зі своїм завданням, хворий вже втратив свідомість. Так доставили Миколу Івановича в лікарню.

Десять днів, проведених в лікарні, повернули нашого героя, хоч і не до звичного ритму життя та він на ноги підвівся. Тільки після пережитого ставить собі питання, чому його не госпіталізували за першим викликом? Адже передінсультний стан у нього був наяву.

І за дорогу, якою його везли, забути не може. Не за себе піклується. Каже: “Не доведи Господи, комусь відчути той маршрут, яким до лікарні мене везли”.

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up