Істинне обличчя маніпуляцій Пузиря

Істинне обличчя маніпуляцій Пузиря

Роз’яснення для тих, хто не зрозумів, як у нас з вами на минулій сесії вкрали більше мільйона гривень на неіснуючу ГО “Сармат”, адже мерівські депутати стверджують, що гроші ніхто не виділяв…- прим.ред.

Рішення міської ради “Про програму формування і розвитку зони відпочинку міста Козятин на 2017-2018 роки” прийнято. Більшістю депутатів підтримано і проголосовано. На сьогоднішній день дане рішення набуло законної сили.   

Даним рішенням визначено виконавця робіт – КП “Добробут”, затверджені підпрограми, зобов’язане фінансове управління — забезпечити фінансування цієї програми та покладений контроль за виконанням (в тому числі і за фінансуванням) на комісію з ЖКГ (голова В. Малішевський) та бюджетну комісію (О. Каратєєв).

Ця програма має конкретну мету з зазначенням сум коштів для фінансового забезпечення і навіть кількість пластикових столів, стільців і навіть кількість наборів одноразового посуду (!). Тому депутати, які підтримали дану програму своїм голосуванням, узаконили і майнове забезпечення, і фінансове (вся конкретика є в рішенні).

Відео дня

З 1 січня 2017 року у нас діє програмно-цільовий метод бюджетного планування. Для того, щоб отримати фінансування, в першу чергу повинна бути прийнята програма. Це є вимогою законодавства. Тому прийнята програма – це є відкриті двері для законного отримання коштів.

Ця програма буде профінансована, тому що рішення сесії набуло законної сили. У іншому випадку всі відповідальні особи: і ті, хто зобов’язаний забезпечити фінансування, і ті, хто здійснює контроль, можуть понести відповідальність за  невиконання рішення. Або сесією міської ради рішення про затвердження даної програми буде відмінено. Інших законних підстав немає. Можливо бюджетні кошти будуть  направлятись частково, поступово. Мало того, депутати, які схвалили дану програму, зобов’язані контролювати хід її виконання.

Щоб профінансувати дану програму, владі не обов’язкове рішення сесії. Ну, принаймні, одразу. Виконавчий комітет Козятинської міської ради (більшість якого є підлеглими міського голови і тому завжди підтримують його рішення) наділений депутатами додатковими повноваженнями – розподіляти кошти. А лише через деякий час, коли виконавчим комітетом розподілено і перераховано, міським головою виноситься на сесію рішення про затвердження рішень виконкому. Тобто, депутатів ставлять перед фактом - гроші витрачені, а ви лише узаконьте ці рішення.

І навіть ніхто не ставить запитань. Це має системний характер. Кожний мешканець може проаналізувати, відкривши будь-яку сесію міської ради – подивитись затверджені рішення виконкому про виділення коштів, суми та співставити дати виконкому і сесії, на яких ці рішення затверджуються.

Свого часу нами вносилась пропозиція – позбавити виконком таких повноважень, а залишити лише в частині розподілу коштів державних субвенцій. Депутати нас не підтримали. Тому, часто кошти розподіляються виконкомом, а депутати лише через певний час своїм голосуванням надають цим рішенням законної сили.

Ми зі своїми колегами – депутатами Родогощиною і Кравчук не голосували за дану програму з декількох причин.

По-перше, в місті є центральний сквер, який є місцем відпочинку для дорослих та дітей. Вигляд, який має на сьогодні цей сквер, це просто сором. Після дощу люди пересуваються в центрі міста, як по ріллі. Тому вважаємо, що пріоритетним є прийняття програми щодо благоустрою центрального скверу і фінансування цих робіт.

По-друге, перед сесією ми зайшли на сайт Єдиного державного реєстру, з метою отримати інформацію щодо ГО “Сармат”, який за пропозицією бюджетної комісії включено до даної програми, з метою облаштування спортмайданчика. Такої організації ми не знайшли. Тому на сесії я поставив питання пану Лівшицю, який представляв дану програму, з проханням назвати прізвище, ім’я та по-батькові керівника та юридичну адресу цього ГО. Пан Лівшиць відповів, що не знає і взагалі лист з пропозицією бюджетної комісії йому надали за день-два до сесії. У нас виникли сумніви взагалі щодо існування ГО “Сармат”.

І останнє, в даній програмі, за пропозицією міського голови, включена підпрограма з назвою «Екстрим-парк» і вартістю 50 мільйонів гривень. Міський голова Пузир говорив щодо необхідності прийняття цієї програми, для того, щоб залучити кошти міжнародних організацій (гранти) для будівництва.

Така пісня вже була. Коли виділяли кошти на новий проект з водогону. Незважаючи, що була пропозиція відкоригувати старий проект за 50 тисяч гривень, депутати проголосували за пропозицію Пузиря, яка коштувала міському бюджету близько 1 млн грн.

Так само були маніпуляції про кошти міжнародних фондів, гранти і т. п. Але до сьогоднішнього дня жодної копійки для покращення якості питної води ні в бюджет 2016 р., ні в бюджет 2017 р. міською радою не планувалось.

Тому вважаємо, що ресурси (час, люди, фінанси) щодо отримання коштів міжнародних фондів так само, як і самі кошти, мають бути направлені на покращення якості питної води. А залучати кошти на «Екстрим-парк», ігноруючи питання якості питної води – це абсурд та сором.

Геннадій ПАНЧУК, депутат міської ради

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up