Карантин продовжили до 22 червня. Які обмеження послабили?

Карантин продовжили до 22 червня. Які обмеження послабили?
  • Карантин в Україні буде продовжено до 22 червня, а його пом’якшення відбуватиметься у 5 етапів
  • Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 20 травня, за ініціативою Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, будуть продовжені до 22 червня. При цьому діятиме адаптивний карантин – тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину.

“Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів”, - наголосив Максим Степанов.

Як підкреслив Міністр охорони здоров’я, інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. “Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19 повинна бути менше 50%. А кількість ПЛР та ІФА тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів”, - сказав Максим Степанов.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нагадаємо, що рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються ТЕБтНС. До 22 травня в Україні діє перший етап пом’якшення, а з 22 – буде запроваджений другий.

 

Опитування

Чи підтримуєте рішення уряду про продовження карантину до 22 червня?

Нагадаємо:

Відновлять міжміські маршрути, але братимуть пасажирів в масках і лише на вільні для сидіння місця
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентин

    Чому й досі немає черги НЕВІРУЮЧИХ ЗЕвибрців у хворобу, які на всі кутки про це кричать? Де ваші коментарі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up