Книжкова барахолка у Козятині: приходь, міняй, читай

Книжкова барахолка у Козятині: приходь, міняй, читай

Клуб української фантастики «Драконяче серце» влаштував на Площі Героїв Майдану книжкову барахолку. Організатори оформили три локації. Все для того, аби козятинчани поповнили свої книжкові полички, помізкували над загадками та взали участь у розіграші.

Михайло Бойцун прийшов на книжкову барахолку, аби обміняти дві своїх книжки, серед яких була Агата Крісті, на «Батько Бандерів» Анатолія Беня. Хлопець родом із Бродів, що під Львовом, тому цікавиться такою тематикою.

Михайло Бойцун та Ангеліна Повар прийшли на барахолку, щоб обрати нову літературу. Вони шукають цікаві для себе книги

Відео дня

— Мої книги не дуже старі, просто давно лежали вдома, — каже хлопець. — Мені взагалі подобається біографічна література про політичних діячів. Наприклад, Майн Кампф, про Муссоліні. Ще я якось читав про британського воєначальника періоду Другої світової війни. Такі акції дуже цікаві, бо можна обміняти книги на ті, які більше сподобаються.

— Можна збільшити асортимент книг і збагатити себе чимось новим, — додає Ангеліна Повар. — На це і запрограмовано — ділитися своїми книгами з іншими і розвиватися духовно.

Дівчина обміняла «Сонячну долю» Віктора Кучера на «Квіти для Елджернона» Деніел Кіз і «Як думають люди» Дмитра Чернишова. Каже, їй подобається читати життєві історії.

— Мені цікаво, як люди виходять з різних ситуацій, — продовжує Ангеліна. — Я ставлю себе на їх місце і думаю, як би я зробила. Люблю читати щось для атмосфери, щоб відпочити від буденності. Типу «Кава з кардамоном» польської письменниці Йоанни Ягелло.

Книжкову барахолку проводили у Козятині вперше. Її суть у тому, аби старі книги обміняти на нові чи придбати за низькими цінами. Тут можна було знайти різноманітну літературу: навчальну, детективну, історичну, енциклопедичну, художню, кулінарну, тощо. Виручені кошти планують витратити на організацію фестивалю фентезі у вересні.

— Ми хочемо, щоб наші люди більше читали і ми популяризуємо літературу, особливо у жанрі фантастики та фентезі, — каже Анна Гайналій, координатор проекту. — З цією метою і проведемо фестиваль. Там буде багато локацій, присвячених книгам. Щось схоже на тиждень фентезі, який ми робили минулого року у школах, але масштабніше.

Клуб української фантастики “Драконяче серце” підготував не лише книги. Організатори влаштували справжній брейн-штурм для козятинчан

Аби привернути увагу козятинчан і створити казкову атмосферу, учасники Клубу української фантастики «Драконяче серце» одягнули креативні костюми. Анна Гайналій втілила образ темної відьми зі світлою душею.

— Я хотіла показати щось темне, відьму, але добру, — каже дівчина. — У нас різні образи. Наш письменник, Назар Мулик в образі дракона. Ще у нас є дракоша, ельфійка у білій сукні. У нас костюми переважно середньовічної тематики. Таким чином ми створюємо щось далеке від буденності.

На книжковій барахолці не лише міняли книги, а й виконували завдання. За це отримували подарунки, серед яких солодощі, хенд-мейд брелки чи цукерки з передбаченнями на день.

— Завдання різнорівневі: легкі, середні та важкі, — пояснює Назар Мулик. — Треба витягнути листочок, прочитати, дати відповідь чи зробити, що написано. Одна людина може взяти по одному завданню з кожної категорії, але не одразу, а поступово.

Надія Рябоконь витягла загадку на логіку. Відгадати її так і не вдалося

Тягнути завдання підійшла Надія Рябоконь. Обрала важке. Їй випала загадка на логіку.

— Ви сидите в літаку, — читає жінка. — Попереду вас кінь, а позаду автомобіль. Де ви знаходитесь?

— Можу дати підказку, але таке завдання зводитиметься до середнього, — каже Мулик.

Відгадати загадку Надії так і не вдалося.

— Моя дочка Наталія теж брала участь, — каже жінка. — Їй випало назвати п’ять фантастичних істот. Там був дракон, динозавр. Вона виграла батончик.

Також організатори підготували фотозону. Її прикрасили ловцями снів і травами з «чарівного лісу».

— Ми зробили її для того, щоб по хештегу переходили на нашу сторінку і брали участь у конкурсі, — пояснює Катерина Бевза. — У нас в сторіз сьогодні розігрується книга «Кради як митець». О 18 годині буде обраний переможець. Аби долучитися до конкурсу, потрібно зробити оригінальне фото.

Читайте ще:

Молодому місту святкова молодіжна програма (Оновлено + ФОТО)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:10 Аварійна ситуація: козятинчанам подаватимуть воду у визначені години 17:16 Біля ЦДЮТ у Козятині облаштовують декоративні клумби 16:05 Загинув у Бахмуті: минає рік, як війна забрала життя Героя Олега Шпура 14:04 Шукають 16-річну Аліну Саволюк Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:33 Не беріть у руки: у нашому районі розкидатимуть вакцини для імунізації диких тварин 11:00 Прикрашали весняне дерево і грали в старовинні ігри: фестиваль гаївок у Козятині photo_camera 10:04 Самгородчани стали переможцями III Міжнародного конкурсу мистецтв «VIRTUOS 09:00 Створює мультики з географії, веде блог та ютуб-канал і змагається за звання «Вчителя року» 08:09 З 1 травня водії обов'язково повинні вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up