Кочегари пеклом називають котельню

Кочегари пеклом називають котельню

У ній, крім оплати за важку працю, можна заробити астму. Топлять макухою, щепою та соняшниковим лушпинням вперемішку

Протягом останнього тижня газета “RIA-Козятин” перевіряла температуру повітря в навчальних закладах міста. Мерзли діти в школі-ліцеї. Там температура повітря в класах була 13 (!) градусів за Цельсієм.

На початку тижня термометр в класах вже показував від 17 до 20 з плюсом. Якщо взяти до уваги, що надворі у понеділок була плюсова температура, то стає зрозумілим, що з опаленням в школі-ліцей є проблеми.

Відео дня

Щоб з’ясувати причину, ми навідалися в котельню, якою опалюється школа.

На подвір’ї котельні було двоє працівників, які в масивний візочок насипали щось, схоже на перегній.

Самі кочегари пояснили, що то макуха, щіпа та соняшникове лушпиння вперемішку. Завантаживши візочок пальним асорті, працівники котельні пішли до котлів. Термометр показував, що вода в котлах нагріта до +61 градуса.

За словами кочегарів, це момент зниження температури, оскільки процес згоряння палива припинився і потрібно робити нову закладку.

Умови для кочегарів — пекельні. Недалеко до захворювання і скоріше всього астмою!

Поки в топку котла закидали 2 десятки лопат “топлива”, вода в котлі впала ще на 3 градуси. Поки лушпиня з макухою за допомогою вентилятора розгорялось, температура води впала до 51 градуса. Якщо враховувати, що такий процес відбувається кожні 20 хвилин, то можна допустити, що середня температура води в котлі 65 градусів.

А це мало для того, щоб у школі-ліцеї потеплішало. На випадок похолодання, в котельні немає ні запасу дров, ні торф’яних брикетів чи щепи та тирси. Усі ці недоліки такого опалення знають як в міській раді, так і в підприємстві “Добробут”, яке відповідає за опалення. Тільки їм, мабуть, простіше приходити в школу і лапати батареї, знизувати плечима, ніж завезти в котельню краще паливо.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up