Коли відновить свою роботу залізничний транспорт та чи здорожчають квитки після карантину?

Коли відновить свою роботу залізничний транспорт та чи здорожчають квитки після карантину?
  • Залізниця — самий надійний вид транспорту. В історії України за роки незалежності вона ні разу не припиняла свою роботу. Були випадки коли через надзвичайні ситуації як вибухи на військових складах та інше, потяги курсували зміненими маршрутами.
  • Тільки у середині березня цього року через карантин це сталося. Зараз залізниця перевозить тільки залізничників, медиків, поліцейських, співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій

В понеділок, 11 травня, Уряд України пом’якшив умови карантину щодо епідемії коронавірусу. Відкрилися салони краси, їдальні громадського харчування на винос, магазини товарів першого вжитку. Багато працюючих включаючи медичних працівників щоб добратися до місця роботи користуються послугами залізничного транспорту. Тож коли відновить свою роботу транспорт номер один в Україні повідомив через прес службу компанії виконувач обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця Іван Юрик

Наразі фахівці компанії проводять технічний огляд обладнання і рухомого складу, перевіряють працездатність кас і платіжних терміналів, здійснюють поточні ремонти вокзалів і поїздівЗа умови скасування чи пом’якшення карантину кже керівник галузі «Укрзалізниця» планує відновлювати приміське сполучення у два етапи: спочатку на колії повернуться 745 електричок для забезпечення підвозу до місць роботи в години «пік», далі планується призначити ще 571 поїзд.

Також Юрик нагадав про збитковість сектору приміських перевезень через хронічну недокомпенсацію місцевими бюджетами за поїздки пільгових категорій громадян.

Відео дня

«Компанія розуміє складну ситуацію в економіці країни і сумлінно виконуватиме функції соціального перевізника. Проте, ми також звертаємо увагу на необхідності вирішення питання компенсацій за перевезення пільговиків та джерел фінансування розвитку приміського руху», — резюмував очільник компанії.

Ще головний перевізник країни після пом’якшення чи виходу з карантину планує повноцінні пасажирські перевезення. Про це повідомили в інформаційному інсайдері «Інтерфакс Україна»

Наразі у компанії перевіряють стан рухомого складу—, потягів класу «Інтерсіті» та «Інтерсіті»+ Після того ймовірніше буде запущено повноцінне залізничне сполучення в середині України. Запуск міжнародних перевезень буде залежатиме від рішення зокрема і сусідніх країн з якими налагоджене пасажирське сполучення В Укрзалізниці надіються, що незабаром весь рухомий склад вже зможе вийти на колії.

Тільки відновлювати починаючи з приміського транспорту в Укрзалізниці будуть лише після того, як в Україні знімуть обмеження на пасажирські перевезення.

В Кабміні не визначились з датою перезапуску залізничного сполучення

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив у інтерв’ю BBC Україна.

Посадовець каже «Почнемо з приміського транспорту, який довозить людей до міст, до промислових об’єктів. Ми обговорюємо, які обмеження діятимуть на цьому транспорті: це масочний режим та менша кількість пасажирів у вагоні. Зрозуміло, що коли в один вагон електрички вранці втиснуться 60 пасажирів, то про жодну соціальну дистанцію не йтиметься», — сказав Криклій. Ще доведеться говорити з роботодавцями, щоб люди виходили на роботу в різний час і так само в різний поверталися Разом з тим ми працюємо над тим, щоб за 10 днів пасажирський транспорт міг поступово відновити роботу підсумував Міністр інфраструктури

Чи подорожчають квитки після карантину

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що «Укрзалізниця» не підвищуватиме одразу після карантину ціни на квитки. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами міністра, «Укрзалізниця» не планує підвищувати тарифи на проїзд у пасажирських поїздах після відновлення сполучення через пом’якшення чи відміни карантину.

«Тарифи ще не змінювалися. Поки що підвищення тарифів на пасажирські перевезення як не планувалося, так і не планується. Зрозуміло, що до цього питання необхідно буде підходити в майбутньому. Але коли запитує і відповідає урядовець? Я каже Міністр поки що вам не скажу.

А ще він додав, що в Україні бракує закону про незалежного регулятора у сфері транспорту, щоб тарифи встановлювалися регулятором.

«Це нам суттєво спростило би життя, щоб це не мало якогось політичного присмаку і підтексту», — зазначив Криклій.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up