Консервація під замком, бо вимагають плату за оренду

Консервація під замком, бо вимагають плату за оренду
  • Не домовилися. В редакцію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці вулиці Олега Кошового, 62 і розповіли, що їх не пускають у підвали, якими вони користувалися багато років.
  • Що стало причиною конфлікту між мешканцями сусідніх багатоповерхівок? 

В союзні часи будівельники штампували будинки-близнюки. Але в одних були підвали, а в інших їх не було. В одному 32-квартирному житлобуді закладали сотні підвальних приміщень. В них зберігали якісь господарські речі та продукти харчування люди, що жили в сусідніх будинках. 

Так було раніше і всіх все влаштовувало. Якщо хтось висловлював своє незадоволення, то сприймалося це на рівні жарту. 

Все змінилося, коли мешканці багатоповерхівок створили ОСББ. Знайшлися голови ОСББ, які покумекали і вирішили за підвальне приміщення з мешканців інших багатоквартирок брати оренду. Таке рішення, зокрема, прийняли в ОСББ будинку 77 вулиці 8-А Гвардійська. Мешканці будинку на Олега Кошового, 62 кажуть: добре, давайте укладемо договір оренди і будемо платити.

Відео дня

– Ні, – кажуть у 77-му будинку, – розраховуватися будете готівкою. 

– Немає питань, обгрунтуйте нам, звідки взялася ціна 30 гривень в місяць за оренду і ми будемо платити, – казали жильці Кошового, 62.

Так та оренда зависла в повітрі до літа цього року.

Вирішили в 77-му будинку боротися з незговірливими «клієнтами»: замінили двері у підвальному приміщенні і до дверей змінили ключі.

На початку тижня Наталія, яка мешкає за адресою буд. О. Кошового, 62, хотіла в підвалі взяти банку закрутки. До підвалу жінка потрапити не змогла. Проте від мешканців 77-го будинку жінка дізналась, що закрутку може взяти чи щось поставити на зберігання тоді, коли за підвальне приміщення заплатить оренду. І  що ввечері цього дня ОСББ їхнього будинку проводить з цього приводу зібрання. 

– Приходьте на 17 годину,  будемо домовлятися, – казали жителі 77-го будинку.

«Зібрання – це добре», – подумала Наталя, а щоб все було по справедливості – запросила на схід мешканців будинків, які використовують підвали у цьому домі та представника преси.

— Ми вас не викликали, — сказав журналісту чоловік в жовтій куртці, коли той в зазначений час з'явився на зустріч. —  Тож якщо ви думаєте бути на нашому зібранні, то ніякого зібрання не буде, – відрубав головуючий.

Нам не зрозуміло, що можна приховувати, коли ти дієш в межах закону? Єдине, чого добилися в ОСББ 8-ма Гвардійська, 77, то це позбавили себе права висловити свою позицію. Ми ж, заслухавши тільки одну сторону, публікуємо тільки їхню точку зору. Мешканці будинків Кошового, 60, 62 не проти орендної плати, але зазначають, що все має бути законно. «Вона повинна проходити через бухгалтерію ОСББ, а не комусь в кишеню», – казали вони.

– Це в голові не вкладається, –  каже пані Наталя. – Якщо мені треба дітям взяти банку консервації, то що, мені викликати поліцію, щоб відкрити підвал? Не хочеться до цього доходити, хочеться мирно вирішити всі питання. Ми ж все-таки з жителями будинку 77 вулиці 8-ма Гвардійська сусіди.

Ще одна господиня з будинку на  Кошового, 62 розповіла, що зустріла свою приятельку, яка живе у 77 будинку та попросила дати ключа від дверей підвального приміщення. 

– Не можу, Андрій не дозволяє давати ключі, поки не будете платити оренду, – сказала подруга.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Леонид Станкевич

    Стаття 186. Самоуправство (КУпАП)

    Самоуправство, тобто самовільне, всупереч встановленому законом порядку, здійснення свого дійсного або гаданого права, що не завдало істотної шкоди громадянам або державним чи громадським організаціям, -



    тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



    {Стаття 186 із змінами, внесеними згідно із Законом № 55/97-ВР від 07.02.97}
  • Леонид Станкевич

    Контрагент ОСББ "8А ГВАРДІЙСЬКА 77" зарегистрирована 22.07.2019 по юридическому адресу 22100, Вінницька обл., місто Козятин, ВУЛИЦЯ 8А ГВАРДІЙСЬКА, будинок 77. ЕГРПОУ 43126390. Руководителем организации является ЧИРВА НАДІЯ МИХАЙЛІВНА. На момент последнего обновления данных 11.11.2021 статус организации - Не пребывает в процессе прекращения.
  • Василий Каченя

    А. Журналістам з газети. Кіа взяти цю ситуацію під контроль висвітлювати в газеті це буде боротьба з хабарниками  ато апетит буде рости все більше і більше поки морда нелопне я надіюсь що у Вас все вийде і другим буде наука щоб не піти по етапу
  • Василий Каченя

    Треба в прокуратуру і писати заяву про хабарі і дебілу андрушці можна впаяти маленький відпочинок за колючим дротом

keyboard_arrow_up