Користь хліба з висівками

Користь хліба з висівками
  • Хлібна тема зацікавила наших читачів, адже кількість сортів на полицях магазинів сягає 30 найменувань.
  • Зважаючи на кількість запитань, які надійшли на гарячу лінію газети “RIA-Козятин”, сьогодні наше інтерв’ю з начальником виробничої лабораторії ПрАТ «Козятинхліб» Тетяною Громлюк.
  • Вона розповідає про корисні властивості хліб з висівками.

— Недостатня кількість клітковини — основна проблема раціону сучасної

людини, — стверджує вона. — Вживання рафінованих  очищених продуктів веде до порушень у роботі багатьох  внутрішніх систем і органів.

— Хліб - калорійна їжа?

Відео дня

— Звичайно, в білому борошні вищих сортів після перемолу не залишається білків, вітамінів і мінералів. Позначення “вищий сорт” борошна вводить в оману, але це не характеристика якості борошна, а спосіб його обробки. Найбільш  висококалорійним і найменш корисним вважається білий пшеничний хліб. Тому дієтологи рекомендують вживати висівкові види хліба.

— З чого печуть висівковий хліб?

— Ці вироби виготовляють з подрібненої оболонки зерна, змішаної з різними сортами борошна. Харчові волокна рослинного походження знижують рівень холестерину в крові (якщо він підвищений), поліпшують тонус кишківника.

— Які ж вітаміни є у висівках?

— У складі висівок є вітаміни групи В (необхідні для нормалізації роботи  нервової системи), вітамін Е (натуральний антиоксидант), мінерали (налагоджують обмінні процеси, підтримують водний баланс в організмі), ліпомінова кислота (яка бере участь в регулюванні всіх життєвих процесів в організмі людини, вітамін С (хоч його небагато, але впливає на зміцнення імунітету). Ще — цинк. Саме завдяки його присутності хліб з висівками позитивним чином впливає на діяльність головного мозку.

— І як це позначається на здоров’ї людини?

— Вживання хліба з висівок є ефективною профілактикою атеросклерозу і патологічних станів, що виникають на його тлі. Очисні властивості хліба з висівками призводять до поліпшення стану суглобів, підвищення функціональності печінки. Також висівковий хліб корисний при цукровому діабеті та онкологічних захворюваннях.

— Який хліб з висівок виготовляє ваше підприємство?

— На  ПрАТ “Козятинхліб” виготовляють: хліб висівковий подовий (вміст висівок 20%);  хліб висівковий формовий хмельовий без пресованих дріжджів (вміст висівок - 11%); булочку висівкову хмельову бездріжджову (вміст висівок 7%). Вживайте висівкові хлібобулочні вироби від «Козятинхліб» і будьте здорові!

Вероніка ЛЮБІЧ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up