Козятин приймав чемпіонат області з плавання

Козятин приймав чемпіонат області з плавання
Перший день чемпіонату. Юнаки виконують заплив на спині на дистанції 50 метрів
  • Спортивні здобутки. На базі басейну «Дельфін» 10–11 травня відбувся Літній чемпіонат Вінницької області з плавання. Змагалися 85 спортсменів з Вінниці та Козятина. Місцеву дитячо-юнацьку спортивну школу представило восьмеро плавців.

Представниця команди Козятинської дитячо-юнацької спортивної школи Олександра Новіцька близько шести років займається плаванням. Дівчина довго шукала себе у спорті, говорить, хотіла самореалізуватися. Цікавилася різними видами, серед них і легка атлетика. Та найбільше до душі їй прийшлося плавання. Каже, їй подобається відчуття води та атмосфера, коли занурюєшся у басейн.

Юна плавчиня вже має здобутки. Нещодавно брала участь у Зимовому чемпіонаті, який проходив у Вінниці. Там двічі виборола перше місце. Потім змагалася на турнірі, присвяченому пам’яті Марії Гавриш, де зайняла три других місця. Підтримує і мотивує її тренер Катерина Лемберг. Саме вона допомогла підготуватися до обласних змагань.

— Вони для мене особливі, тому що це фінальні змагання в сезоні, — каже дівчина. — Під час тренувань ми пробували з тренером різні способи. Я плавала з обважнювачами. На змаганнях проплила 100 метрів вільним стилем і 100 метрів комплексного плавання. Це — комбінація усіх стилів. Треба плисти по 25 метрів батерфляєм, на спині, брасом і вільним стилем. Стометрівку вільним стилем я проплила за 1 хвилину 9 секунд. У мене бували і кращі результати. Можливо, цього разу вийшло так, бо вода трішки холодна.

Відео дня

Інший учасник, Володимир Назаренко приїхав на змагання з Вінниці. Хлопець теж займається плаванням шість років. Спочатку відвідував «Маяк», потім перейшов до Палацу дітей та юнацтва, бо там, каже, надають кращу підготовку.

— Я плавав на спині 50 метрів, — ділиться враженнями Володимир. — Проплив за 37.50 секунд. Раніше брав участь у змаганнях у Вінниці і в Хмельницькому. Думаю, що переможе наша команда. У нас усі добре плавають.

На літньому чемпіонаті вперше виконали норматив І дорослого розряду Олексій Філіпович (50 метрів у стилі «батерфляй» та 100 метрів вільним стилем), Яна Штукель (50 метрів вільним стилем) та Вікторія Ковель (50 метрів вільним стилем). Норматив ІІ дорослого розряду виконала вільним стилем Анастасія Рихлінська на дистанції 50 метрів.

За результатами змагань першість виборола Вінниця. Серед козятинчан перше місце вдалося посісти лише Олександрі Новіцькій на дистанції 200 метрів вільним стилем. На дистанціях 100 метрів вільним стилем та 100 метрів комплексного плавання дівчина стала третьою. Ілля Заєць на дистанції 100 метрів у стилі «батерфляй» посів друге місце. Діана Федорук у стометрівці брасом стала третьою.

Олена Удвуд

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Яковец-Швец

    Дуже круті були змагання. Була особисто присутня  в якості медсестри. І до речі -вічна тема температури води в басейні-особисто міряла до початку  змагань-26,8-це нормально. А Новіцьку дискваліфікували за порушення правил-так що вода ні до чого.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up