Козятинчан штрафуватимуть за злив нечистот у невстановлених місцях

Козятинчан штрафуватимуть за злив нечистот у невстановлених місцях

Як зауважують на сайті міської ради, злив нечистот не лише викликає сморід, а й завдає істотну шкоду навколишньому середовищу та створює небезпеку для здоров’я людей. Такі дії чинять негативний вплив на екологію, а також призводять до швидкого руйнування міської каналізаційної мережі.

- У результаті зливу нечистот у невстановлених місцях відбувається замулювання, трапляються аварії на мережах, можуть вийти з ладу насоси на перекачувальних станціях. Несанкціонований злив нечистот асенізаційними машинами у непристосованих для цього місцях (поля, лісосмуги, очисні споруди, міська каналізаційна мережа) без попередньої очистки – злочин проти громади. Саме так номінуються подібні дії не тільки з точки зору морального права, але й у Кодексі про адміністративні правопорушення, - йдеться на сайті міської ТГ

Відтепер більш ретельно відстежуються подібні випадки і районним відділом поліції: правоохоронці складають протоколи і направляють їх для розгляду на засідання адміністративної комісії при виконкомі міської ради.

На нещодавньому засіданні адмінкомісії такий протокол і став предметом обговорення. Власник асенізаційної машини здійснив злив рідини із цистерни (за його словами, це була вода) у невстановленому для цього місці на відрізку дороги між селом Пляхова та Козятином. Дане правопорушення регламентується статтею 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» і тягне за собою накладення штрафу на громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 гривень).

Відео дня

Враховуючи, що саме цей підприємець, що надає послуги асенізатора, вже одного разу (у квітні поточного року) притягався до адміністративної відповідальності на засіданні адмінкомісії при виконкомі міської ради і точно за таке саме правопорушення, усі члени адмінкомісії тепер вирішили стягнути з нього максимальну суму штрафу – 1700 гривень.

Зауважують, для приймання стоків від асенізаційних машин у Козятинській громаді наразі облаштовано спеціальне місце на очисних спорудах, які розташовані у селі Козятин. На даний час проводяться необхідні випробування, після завершення яких буде відбуватись приймання нечистот

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up