Козятинчан запрошують на обласний фестиваль «Народу вічний оберіг»

Козятинчан запрошують на обласний фестиваль «Народу вічний оберіг»
  • У селі Білопілля 19 серпня відбудеться обласне свято обрядових хлібів та дідухів «Народу вічний оберіг». 
  • Це щорічний захід, який організовують обласний Центр народної творчості, Козятинська райдержадміністрація та комунальний заклад «Музей Хліба села Білопілля».
     

У цьогорічній програмі, яка розпочнеться об 11:00, організатори обіцяють виставки виробів із соломи, обрядових хлібів і випічки, рукотворів декоративно-прикладного мистецтва та багато іншого


 

Музей невеликий, але ж скільки любові в нього вкладено, скільки прекрасних локацій та деталей, скільки дбайливості про відвідувачів.

Відео дня

Чому обов’язково треба сюди приїхати:

1. Мабуть, це й найголовніше: можливість дізнатися про історію хліба.
2. Ви колись були всередені млина? А млина, якому більше, ніж 100 років? Він вас вразить і конструкцією, і принципом роботи.
3. На території музею можна ще подивитися на селянську хату, криницю, прообраз старовинної пасіки та садовиставку сільського реманенту. Але, повірте, вам буде значно цікавіше з екскурсією, яку проводять Сергій Рибачук (директор музею) та Тетяна Панасюк (науковий співробітник-екскурсовод). Ми навіть втратили відлік часу, стільки цікавого нам розповіли!
4. Це ідеальне місце для тих, хто хоче відпочити від вічного гомону великих міст. Найчастіший гомон тут
- це шепіт вітру та спів птахів. Ну…іноді можна почути трактор)
5. Якщо заздалегідь домовитися, то Сергій Рибачук із задоволенням приготує для вас найсмачнішу уху на спеціально облаштованій ділянці.
6. Тут багато затишних куточків із лавочками, де можна посидіти в затінку та відпочити. А хто шукає фотомісця, тут знайде їх чимало.
7. Кожного року, 19 серпня, тут відбувається обласний фестиваль обрядових хлібів «Народу вічний оберіг». Сюди приїжджають різні майстри зі своїми виробами. Для вас тут і дегустаціі, і ярмарок, і конкурси, і майстер-класи. Буде багато цікавого і смачненького.
8. А ще, зовсім скоро, на території відкриють шаховий майданчик із великими шахами. Ну як тут не поїхати й не пограти?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up