Козятинчани під час акції протесту створили координаційну раду

Козятинчани під час акції протесту створили координаційну раду
  • Тарифний геноцид, який влаштувала діюча влада вивів українців на акції протесту. За зниження тарифів на енергоносії вийшли й козятинчани. Люди кажуть: прикро, що в акції за справедливі тарифи не беруть участі новообрані посадовці.

Нагадаємо, 10 січня громада нашого міста вийшла на протестну акцію щодо високих тарифів. Тоді люди вирішили не застосовувати радикальних методів боротьби за зниження тарифів, а боротися з не помірними цінами в платіжках в конституційному полі. План дій громада озвучила перед міським головою Тетяною Єрмолаєвою, яка була присутня на акції протесту. Домовились, що очільниця міста скличе позачергову сесію, яка, до речі, вже відбулася 14 січня. А громада збереться 17 січня і проаналізує чи влада міста в межах своєї компетенції використала всі важелі впливу на центральну владу.

Відео дня

Тож в неділю, 17 січня, близько сотні козятинчан вийшли, щоб почути від місцевих можновладців, чим вони вже допомогли громаді.  Але не почули звіту. До міського голови громада претензій не висловлювала. Разом з тим в міській раді є купа відділів, які повинні перейматися проблемами громади. Тож замість влади проінформував присутніх на площі Едуард Дембіцький. Сам збір громади називали «Зібралися, щоб вирішити, що робити далі».

– Перекривати дороги метод ефективний, тільки ми таким методом будемо ставити в незручне становище таких же українців як ми. Краще блокувати в кабінетах відповідальних працівників міської ради і відділення РГК (Регіональні газові компанії). Нехай сидять заблокованими в кабінетах і ставлять питання перед вищим керівництвом, що народ добивається ціни на комунальні послуги по собівартості. — казав вчитель-пенсіонер Едуард Дембіцький. – У нас є голова відділу міської ради з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Наталія Янковчук, а її ні 10 січня ні цієї неділі серед нас немає. Чи ми для неї не громадськість? – запитує пан Едуард. – Є постійна комісія ЖКГ, промисловості, транспорту, енергетики і далі по тексту, і її голова Микола Шутов. Два заступники і члени комісії. Цю комісію треба так закидати зверненнями щодо не помірних тарифів, щоб вони відчували, що громада хоче бачити їхні рішення на користь громади, – наголосив Едуард Дембіцький.

Інший активіст, військовий пенсіонер Віктор Рудь зібрав координаційну раду. Він хоче щоб міська рада надала документальні дані коли, ким і за яких обставин труби газогону були передані у власність облгазів. За умови, якщо державний регулятор цін НКРЕКП не відмінить тариф на транспортування газу, то ставити питання перед міською радою щоб повернути газопровід у власність громади. Так як зробили це депутати Мукачівської міської ради.

До наступної неділі координаційна рада козятинських активістів має вивести на протест багато людей і збирати документи про регіональні газопроводи. Ініціативна група Едуарда Дембіцького візьме участь в місті Вінниці в ході протесту щодо непомірних тарифів на енергоносії.

Не на камеру нас люди запитують:« А що воно дає, зібратися і нічого не робити?»

На думку інших учасників протестної акції мирні зібрання також дієві. Пан Володимир переконаний, що влада боїться і йде на поступки, коли протести стають масовими — це призводить до падіння їхніх рейтингів. Адже на другий день після виборів влада думає за другий термін. Як люди вийшли – мінус рейтинг. 

Коли тарифне зібрання йшло до завершення на гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися активісти Махнівського тарифного майдану. Хотіли приїхати, щоб підтримати козятинчан. 

Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрій Бальшанек

    Підтримую на всі 💯
  • Олена Іванчишина

    Молодці !!пітримуєм❤❤
  • Венера Михайська

    Венера Михайська Збиратися громаді треба. Мирне зібрання по вирішенню нагальних питань-це один з 10 інструментів локальної демократії, через які мешканці територіальної громади  мають доступ до участі у місцевому самоврядуванні. Або, це- одна з форм безпосередньої (прямої) демократії в системі місцевого самоврядування..
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/kozyatinchani-pid-chas-aktsiyi-protestu-stvorili-koordinatsiynu-radu-11200657.html?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign=#page_comments

  • Венера Михайська

    Збиратися громаді треба. Мирне зібрання по вирішенню нагальних питань-це один з 10 інструментів локальної демократії, через які мешканці територіальної громади  мають доступ до участі у місцевому самоврядуванні. Або, це- одна з форм безпосередньої (прямої) демократії в системі місцевого самоврядування..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up