Козятинчанка знайшла голову Божої Матері

Козятинчанка знайшла голову Божої Матері
Тепер голова скульптури Богоматері біля ікон
  • У минулому номері ми писали про прикрий випадок. Хтось відбив голову скульптурі Богоматері на «Алеї мрій».
  • Стаття неабияк схвилювала козятинчан.

«Це не молодь, а підлітки, хто їх виховує, батьки зовсім за ними не слідкують, ростуть на вулиці, що в голову взбреде, те і роблять», – писала у коментарях Галина Трушевська 

«Варвары, а не люди», – зауважувала Наталія Даценко.

Багато козятинчан висловлювали думку, що такій скульптурі не місце було на алеї. «Статуя Божої Матері повинна стояти в святому місці, а не на смітнику!» – висловила свою думку Галина Коломієць. «Так чи інакше, але ніхто не мав права шкодити скульптуру», – писали люди і гадали, де могла подітися голова Божої Матері.

Відео дня

Минулого тижня у редакцію зателефонувала жінка, яка знайшла голову скульптури. 

– Я людина віруюча. Коли проїжджала повз скульптуру Богоматері, подумки спілкувалася з нею, – розповідає пані Олена.

У п’ятницю, 14 лютого, ввечері жінка їхала у машині і звично повернула голову до Матері Божої. Але скульптура була без голови. 

– Попросила водія зупинитися. Нас було в машині четверо, всі вийшли і почали шукати голову. Знайшли її біля смітника, – каже Олена. – Ми дивилися, чи можна її якось приклеїти назад. Але скульптура бетонна і зробити це неможливо. Тому я забрала голову додому. 

За словами козятинчанки, на той час рука скульптури була ще неушкоджена. Коли вона приїхала через два дні, руки вже не було.

– Без сліз на це дивитися не можу. Як так? У кого рука піднялася? 

Нагадаємо, майже рік тому біля залізничного мосту двоє місцевих меценатів Іван Боровський та Сергій Тарасюк облаштували «Алею мрій». На тій алеї поставили «Лавку закоханих», а на відкриття знаку любові автори проекту поставили скульптуру Божої Матері. 

Нині покаліченої скульптури біля мосту вже немає. Іван Боровський розповів, що її забрав минулої суботи і повідомив, що вандалів таки знайшли.

– Правоохоронці прочитали в соцмережах про те, що сталося, взялися шукати вандала і знайшли його. Питали мене, чи буду я писати заяву, аби можна було притягнути правопорушника до відповідальності. Звісно, я написав, – розповів меценат. 

– Більше нічого там ставити не буду. Все одно зламають. Міська влада закупила гіпсових голубів. Але вони стоять у мене в гаражі. Ставити їх немає сенсу. Довго вони не встоять.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valentina Chornenkaya

    Оприлюдніть ім'я вандала. "Героїв" треба знати в обличчя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up