Козятинські студенти cплели для армії 126 маскувальних сіток

Козятинські студенти cплели для армії 126 маскувальних сіток
Група електриків СЦБ сплели чергову маскувальну сітку. Під нею військові ховатимуть від ворога танк
  • Добра справа. Учні училища залізничного транспорту мають масу професійних здобутків. Вони є учасниками олімпіад професійного, спортивного чи мистецького спрямування.
  • Але, напевно, козятинчанам мало відомо, що майбутні залізничники з 2014 року допомагають військовим на фронті — вони плетуть маскувальні сітки

Вище професійне училище залізничного транспорту налагодило співпрацю з ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини». А саме з керівником громадського об’єднання Оленою Іванчук, волонтерами Віктором Заїчком та Леонідом Цехановським.

Леонід підвозить залізничникам матеріал для плетіння сіток, а потім відвозить їх у зону ООС. Аби ці речі служили надійним маскуванням для людей і військової техніки. Така співпраця триває вже три роки.

Викладачі та учні училища налагодили співпрацю з ГО, яке постачає їм матеріал для сіток

Відео дня

Майже щодня на заняттях трудового навчання і в позаурочний час щонайменше дві групи виконують замовлення волонтерів. І під час останнього нашого візиту в училище, 19 квітня, біля маскувальних сіток трудилися група 210 (електриків з обслуговування пристроїв СЦБ).

— Для плетіння сіток закінчується матеріал. Тож для двох груп у цей день було б мало роботи. Леонід Броніславович за день-два підвезе матеріал і ми завершимо замовлення військових передової. Адже це остання сітка танкового замовлення, — сказала майстер групи Юлія Опанович.

Педагоги учбового закладу стверджують, що волонтерська праця надихає учнів на добрі справи, вчить любити свою країну, цінувати військовослужбовців, що захищають нашу рідну землю.

На зустрічі волонтерів «Оберіг для воїна», 29 березня, у залізничному училищі презентували ювілейну соту сітку. І менше ніж за місяць після презентації волонтерська молодь училища зі своїми наставниками сплели ще 26 сіток.

У підсумку маємо, що учнями училища було сплетено 126 звичайних маскувальних сіток, три маскувальні костюми-кікімори для снайперів та шість сіток для ракетних установок. Ще вони підготували 16 сіток для танкової бригади. Спільними зусиллями зібрали кошти для придбання планшету наведення вогню, продуктів харчування та купили теплий одяг військовим.

Читайте ще:

Перукарка безкоштовно стриже людей з інвалідністю
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

  • Ірина

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up