Кращим спортсменом Вінниччини у травні став борець Віталій Жезмер

Кращим спортсменом Вінниччини у травні став борець Віталій Жезмер

На виконкомі обласного відділення НОК України було визначено кращого спортсмена Вінниччини у травні. Ним став 13-річний вінничанин, представник греко-римської боротьби Віталій Жезмер. По традиції він отримає сертифікат відділення НОК України у Вінницькій області розміром три тисячі гривень. 
 

У травні Віталій Жезмер відзначився у м. Белград (Сербія), на чемпіонаті Європи серед юнаків 2002-2003 р.н.

У ваговій категорії до 35 кг він здобув бронзову медаль. Це була перша нагорода для збірної України, яка в підсумку посіла в Сербії третє загальнокомандне місце.

Ліцензію на чемпіонат Європи з греко-римської боротьби Віталій виборов у м. Берегово (Закарпаття) на чемпіонаті України серед юнаків 2002-2004 р.н. Там він став віце-чемпіоном.

Відео дня

Віталій Жезмер – вихованець міської комплексної ДЮСШ "Вінниця". Він п’ять років займається греко-римською боротьбою. Тренер Віталія – В’ячеслав Орлюк.

– Віталій Жезмер на чемпіонаті Європи був одним з трьох наймолодших спортсменів в складі збірної України, адже він народився в 2004 році. Вінничанин спочатку переміг румуна і естонця. За вихід до фіналу він поступився партнеру по команді Імеду Худжадзе (першому номеру національної збірної, Віталій – другий). В поєдинку за «бронзу» мій вихованець здолав сильного турка, недарма турецька школа боротьби вважається потужною, – розповів В’ячеслав Орлюк.

Тренер планує, що Віталій Жезмер наступного року виграє чемпіонат України. А потім знову боротиметься за п’єдестал на чемпіонаті Європи, адже серед юнаків молодшого віку світові першості ще не проводяться.          

Євгеній МИХАЙЛІВ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up