Куди бігти, коли приспічило? Про поламану лавку та відсутність туалету на зупинці

Куди бігти, коли приспічило? Про поламану лавку та відсутність туалету на зупинці
Можливо бруски від спинки лавки навмисно забрали, щоб пасажири на зупинці не засинали і не прогавили автобус. А якщо без жартів, то пора вже цю лавку давно відремонтувати. Така «карикатура» на автобусній зупинці центру міста вже років 3 чи 4 стоїть

Проблема. Про поламану лавку на автобусній зупинці вулиці Підгорбунського та відсутність туалету на зупинці нас просили написати сільські трудівники. Ми виконали їхнє прохання. От тільки щоб вирішилася проблема, треба зачекати інвестора чи добродія, який хоч лавку на зупинці відремонтує

На вулиці Підгорбунського нас зупинив чоловік немолодих років. Назвавшись Станіславом, він показав на лавку автобусної зупинки і каже: «Хіба на цій лавці можна сидіти?» Станіславу відповіли, що ми писали про зупинку автобусів на Підгорбунського. Чекаємо позитивної реакції з боку влади і перевізника.

Минулого тижня проблему автобусної зупинки північного та східного напрямків підняв кашперівчанин Микола. Згадав він ту саму лавку і зауважив про ще одну проблему.

— Де таке видано, щоб на центральній зупинці не було туалету! Куди бігти з торбами, коли приспічило? – питав пан Микола.

Відео дня

Інформацію кашперівчанина ми перевірили у продавчинь магазинів, близьких до автобусної зупинки. Продавчиня, яка назвалася Тамарою, каже: «Немає на зупинці туалету. Найближчий, до якого йдуть чи біжать пасажири – у міському парку».

Проблему автобусних зупинок ми висвітлювали у нашій газеті. Останній раз це було влітку минулого року. Отримали тоді коментар від перевізника та міської ради.

Перевізник казав, що ледве зводить кінці з кінцями і не має зайвих коштів на ремонт автобусних зупинок та лавок.

В міській раді сказали, що в Козятині майже кожен напрямок має свою зупинку. Біля супермаркету «Панеконом» (колишній «Грош», а ще раніше «Світанок») – зупинка на Вінницю. Біля колишнього стоматцентру зупинка на кордишівський напрямок. Міська рада мала намір зробити автобусну зупинку на всі напрямки на провулку Лікарняному, що біля сімейної медицини. Тільки ту зупинку має робити інвестор, а він якраз з такою пропозицією не спішить. Не поспішає з проектом єдиної автостанції і міська рада. Такий висновок можна зробити, ознайомившись з бюджетом на 2022 рік. Ми не знайшли видатків на будівництво автостанції. А це означає, що мінімум рік нічого не зміниться, якщо не знайдеться інвестор. Будуть стоячи чекати свого автобуса мешканці Кордишівки і будуть бігати по нужді в Пушкінський парк пасажири Сестринівки, Махаринець, Вернигородка, Великого, Верболіз, Селища, Білопілля, Кашперівки. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач53

    Відповідно до закону України "Про автомобільний транспорт" організація  міських автобусних маршрутах загального користування покладена на виконавчий орган сільської, селищної, міської ради відповідного населеного пункту.  Місцева влада зобов'язана забезпечувати облаштування необхідною інфраструктурою автобусних маршрутів загального користування, а саме - автопавільйонами, інформаційним забезпеченням пасажирів і підтримувати її в належному технічному та санітарному стані;
  • Читач22

    Зламали, мабуть, агенти Кремля...

keyboard_arrow_up