Ліхтарі працюють з перебоями. Чому так?

Ліхтарі працюють з перебоями. Чому так?
Вулиця Незалежності. Тут освітлення поки порацює з перебоями
  • У місті почали ремонтувати вуличне освітлення і ліхтарі нарешті засвітилися після кількамісячної темряви.
  • Але на деяких вулицях вони вмикаються через день.
  • У чому причина — дізнавалися наші журналісти.

Протягом кількох місяців майже весь центр Козятина вночі був у темряві, бо не працювало вуличне освітлення. Люди неодноразово скаржилися у соцмережах на те, що не світять ліхтарі. Чи не найбільше обурення викликала відсутність вуличного освітлення на Незалежності (колишній Червоноармійській). Саме там не так давно встановили нові сучасні ліхтарі.

«Чекаю, коли вже викладете фото вечірньої вулиці Незалежності, щоб було щось видно, бо зараз навіть якщо хтось дасть по голові і відбере сумку, то й опізнати не зможеш (…)

Якщо хтось сумнівається, що вулиця в темряві, то можу провести екскурсію, але за попередньою домовленістю, тому що побачити когось наразі не реально», — написала Марина Касьяненко в одній з груп у Фейсбук ще 12 серпня.

Відео дня

«Так, в мiстi взагалi в темну пору свiтло не горить. Добре що є супермаркети, хоч бiля них видно i це центр. Можу лише уявити, як освiтлюються околицi мiста», — пише в коментарях Олена Дудник-Васьчук.

Подібна ситуація була не лише з вулицею Незалежності. У коментарях козятинчани писали, що так само темно на Шевченка, Куликівського, Мічуріна. І це лише центр міста. Скаржилися і на вулиці в районі ПРБ (8-ма Гвардійська, Зоряна).

Проблема з вуличним освітленням не нова для нашого міста. Подібна ситуація була минулого року. Тоді теж на вулиці Незалежності не працювали ліхтарі. Згодом проблему владнали. Але щойно відремонтували освітлення на Незалежності, лампочки потухли на частині вулиць Героїв Майдану та Винниченка. Тож довелося ремонтувати знову.

Після ремонту освітлення в центрі працювало справно впродовж декількох місяців. Але потім ліхтарі знову згасли. Вулиця Незалежності стояла в темряві не один тиждень. Хоча на деяких вулицях у центрі міста освітлення працювало справно. Одна з них — Січових стрільців. У січні цього року там в районі військкомату встановили кілька сучасних LED-ліхтарів і вони, на відміну від тих, що на вулиці Незалежності, працюють без перебоїв. Частина ліхтарів працювала на Грушевського та Героїв Майдану.

Найбільше пощастило мешканцям вулиці Пилипа Орлика. Тут хоч і не всі ліхтарі працювали, але за рахунок АТБ та точки продажу кави біля колишнього магазину «Лотос» було видно, наче вдень.

Решта центральних вулиць міста потопала в темряві. Нарешті вуличне освітлення почали лагодити. Звісно, козятинчани не оминули увагою цю подію.

«Хто знає, що в Козятині за свято? Освітлення на вулицях з’явилося (вул. Незалежності), яка вже давно не бачила ліхтарів», — написала у Фейсбук Наталя Заїчко 25 серпня.

Після святкових вихідних спершу запрацювали LED-ліхтарі на вищезгаданій Незалежності. Наступного дня засвітилася вулиця Мічуріна і частина вулиці Героїв Майдану поблизу районної лікарні. Так тривало два дні. Третього дня ліхтарі на Незалежності чомусь потухли і працюють через день. Так само, як і на Мічуріна.

Зауважимо, що цьогоріч на ремонт вуличного освітлення місто витратило трохи більше 1 мільйона гривень, тоді як планувалося витратити 1 мільйон 200 тисяч. Тендер на ремонт та обслуговування вуличного освітлення оголошували п’ять разів за цей рік. Уперше — у лютому. Перші дві закупівлі скасували через те, що участь у торгах взяло менше, ніж два учасника. Травневу і червневу закупівлі теж довелося відмінити через технічні помилки, допущені при оголошенні відкритих торгів.

Аукціон вдалося провести лише 23 липня. Свої пропозиції подало чотири учасники. Виграла тендер вінницька компанія «Спецбудстроймонтаж». Саме ця фірма запропонувала найнижчу ціну — 1 мільйон 84 тисячі гривень.

Якщо вуличне освітлення вже почали ремонтувати, тоді чому на Незалежності ліхтарі спершу засвітилися, а тепер працюють з перебоями? Як пояснив газеті «RIA-Козятин» начальник Управління житлово-комунального господарства Євгеній Малащук, ремонтна бригада ще працює. Спершу полагодили зламані ліхтарі, тепер мають міняти автомат на підстанції.

— Сьогодні-завтра вони його відновлять повністю. Два дні — і вся існуюча лінія буде 100 % працювати. Плюс відбулася заміна ламп по місту, — каже Малащук.

Що стосується інших мікрорайонів Козятина, то за словами начальника УЖКГ, на ПРБ поки не працює освітлення на Козацькій та 8-ій Гвардійській. Там проходить заміна кабеля. У східній частині міста вже відновили освітлення. А на Некрасова встановили LED-ліхтарі.

— Думаю, ми за тиждень закриємо цю проблему і почнемо планове освітлення вулиць, на які виділили кошти і які ми планували засвітити, — додає Євгеній Малащук.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталия Тихончук

    Перед виборами взялися до роботи , світитимуть і вдень і вночі , а потім раптово все зникне
  • Зоя Андрощук

    На сокілецькі хотя б 3-4  ліхтарів поставили
  • Тетяна Костюк

    Хотіла написати про Джерельну, але після коментів про центральну частину міста зрозуміла: нема сенсу. А мер обіцяв ще 5 років тому!
  • Ира Василишина

    А, як вам таке що на вулиці Грушевського  першого президента України , їх взагалі не має?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up