Лікарня перетворилася на витверезник!

Лікарня перетворилася на витверезник!

Медики б’ють на сполох – козятинці спиваються

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” тільки за останній тиждень надійшли скарги на два місця постійного споювання городян. Це місця: біля мосту в районі лікарні та в кінці вулиці Героїв Майдану по лівій стороні навпроти кафе. Там на автобусних зупинках поряд до ранку зависають “любителі”, яких ніхто не розштурхує навіть, аби йшли вже додому… А скільки спитих людей блукає зранку в районі “Хлібодару”, пам’ятника на ПРБ, на Білоцерковській трасі біля так званого “Черпака”... Страшно!

Пора вже Програму міської ради депутатам приймати про боротьбу з “наливайками”, алкоголізмом. Адже рішення заборонити продаж алкогольних напоїв з 22.00 проблему аж ніяк не вирішило. Чи до мера такі відомості про ситуацію в місті не доходять?

До вашої уваги інформація лікаря-нарколога Козятинської Центральної лікарні

Відео дня

Тетяни Дивавіної.

“Швидке перенасичення організму алкоголем для двох осіб – 39-річного та 45-річного мешканців Козятина виявилися фатальними. Панкреатит, цироз та набряк головного мозку не дали змогу лікарям повернути чоловіків до життя (це було у жовтні).

Подібна участь може чекати ще на двох представниць слабкої статі, які майже з таким діагнозом: цироз печінки та параліч ніг лікувалися в нашій медичній установі. Звичайно, якщо вони не робитимуть спроб боротися із алкогольним змієм.

Кількість хворих з алкогольною залежністю зростає нечуваними темпами. Лише нинішнього року (за 11 місяців) в ЦРЛ проліковано 184 хворих, з них: 31 особа з білою гарячкою. Із них 5 - осіб жіночої статі, 52 хворих, це молоді люди до 30 років. Турбує й те, що частішають випадки рятування від алкогольного отруєння і досить пристойних людей, соціально збережених, у яких є сім’я та робота, які не страждають хронічною хворобою. І цих пацієнтів також доводиться складати штабелями, поки вони прийдуть до тями.

Болючим для медиків є й інший бік цієї проблеми. Доводиться рятувати від смерті та проводити до тями отруєних алкоголем. А відтак, ліки, які могли б піти на лікування звичайних хворих, змушені направляти на порятунок таких пацієнтів, у яких захворюваність, пов’язана від особистого бажання “пити чи не пити”. Вони ж створюють дискомфорт для решти хворих, які перебувають у лікарні. Для частини таких «хворих» лікарня стає «витверезником», а молодший персонал зі своєю символічною зарплатою ще й змушені прибирати рештки від “п’яного токсикозу”.

Адміністрація ЦРЛ наполягає на тому, аби боротися з цим явищем комплексно. Це і органи влади, і правоохоронці, і школа, і лікарі. Бо якщо не вживати кардинальних заходів щодо боротьби з алкоголізмом, козятинців чекає невтішне майбутнє, спотворене виродженням.

Козятинська картина є типовою для всієї України. Як стверджує статистика, українська нація деградує. Якщо в 1964 році ми пили три літри на одну людину в рік, то зараз 7. За даними ВОЗ, при 8 літрах вживання алкоголю на душу населення починається незворотне згасання етносу.

Мимоволі згадуються слова Гітлера, які він у 1942 році вмістив у директиву при формуванні основ окупаційної політики на завойованих територіях: «Необхідно звести слов’ян до мови жестів. Ніякої гігієни. Ніякої профілактики. Тільки горілка і табак. Вони знищать слов’ян через 2 покоління».

Ні для кого не є секретом, що вживають алкоголь (дурний приклад) у колі родини у присутності дітей; у бюджетних та приватних підприємствах під час робочого часу. Як це впливає на роботу даних організацій?

А найголовніше - наглядний приклад для наслідування підростаючого покоління. Вінницька облрада наголосила наказово: 30.11.18 р.№1751 є рішення “Про заборону вживання алкогольних напоїв у приміщеннях та на території закладів, підприємств». Поки є час, любителі оковитої можуть звернутися в наркологічний кабінет Козятинської ЦРЛ, аби стати на стежку істини, позбавлення залежності від спиртних напоїв. Взяття на облік є необов’язковим. Існує анонімне лікування. Все у ваших руках!!!”

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

    козятинець reply RIA-Козятин

    «Боже, я знаю, що згрішив проти Тебе і заслуговую покарання. Але Ісус Христос поніс покарання, призначене мені, щоб через віру у Нього я міг бути прощений. Я відвертаюся від мого гріха і вірю, що Ти – моє спасіння. Дякую за Твою чудову милість і прощення – дар вічного життя! Амінь!»
  • RIA-Козятин

    Лікарня перетворилася на витверезник!
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/likarnya-peretvorilasya-na-vitvereznik-10755602.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up