Лушпиння від сушки кукурудзи дошкуляє козятинчанам, що живуть на тій стороні

Лушпиння від сушки кукурудзи дошкуляє козятинчанам, що живуть на тій стороні
Лушпиння від кукурудзи осідало на подвір'я козятинчан. Несло його вітром і на Білоцерківську трасу

Про те, що мешканці вулиці Пролетарської потерпають від процесу сушки зерна на елеваторі, нам повідомили місцеві мешканці кілька тижнів тому. 

– Коли елеватор працює, подвір'я вкривається пилом і дихати нічим, а ще той елеватор сильно гуде, – казали козятинчани. 

Після першого повідомлення ми побували в районі елеватора у вівторок, 16 листопада. На самому елеваторі ніяких викидів не помітили. Пил і лушпиння від насіння кукурудзи потрапляють у повітря під час перевантаження зерна. Працівники елеватора помітили людей з фотоапаратом і відкомандирували до нас охоронця. При зустрічі охоронець намагався зашкодити нам фотографувати і пригрозив, якщо не припинимо зйомки в полі, то він буде вимушений викликати поліцію. На ту пору ми вже виконали свою роботу. Зафіксували, що завантажували автомобілі зерном далеко від елеватора. Борошно, яке летіло на подвір’я козятинчан, вже падало в полі.

Відео дня

Вулицю Пролетарську жартома називають кукурудзяною

Через два тижні, 29 листопада, мешканці вулиці Пролетарської, Осипенка, Білоцерківської та Ватутіна звернулися на гарячу лінію газети «RIA- Козятин». Одні дозвонювачі повідомляли, що на їхні подвір’я падає пил бурого кольору невідомого походження. Інші були впевнені, що це летять продукти переробки зерна з елеватора. Лише мешканці Пролетарської, маючи вже досвід, назвали речі своїми іменами. Вони повідомили, що у них падає лушпиння від насіння кукурудзи.

– Його летить так  багато, що налипає на вікнах, на дверях, залітає в хату, важко дихати людям, які мають хронічні захворювання органів дихання, – говорили мешканці Пролетарської. Пані Надія з вулиці Білоцерківської зробила припущення, що лушпиння летить на голови людям через відсутність в елеваторі очисних фільтрів. Тільки підтвердити чи спростувати версію козятинчанки нам не вдалося. 

Елеватор 30 листопада працював і викидів бурого кольору ми в той день не помітили.

Люди запитують: куди нам звертатися і що нам робити? На це запитання дала відповідь дозвонювачка, ще одна пані Надія. Цитуємо дослівно: «Те, що летить нам на голови – ми самі винуваті. Такі об’єкти як елеватор треба будувати подалі від житлових кварталів. Питання можна вирішити, коли забудовник тільки отримав земельну ділянку під забудову. Коли підприємство працює, його вже не закриєш і не перенесеш».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мария Ленская

    Співчуваю, але подякувати треба пухірчику, що маєте біду під боком!
  • Oleg Maksimchuk

    Ай молодці, допомогли.
  • Іван Іванов

    Напевне редакцію гарно грошові купюри осліпили що вони нічого не помічають

keyboard_arrow_up