Марафонець Олег Якимчук вдячний Козятину — тут він став чемпіоном України

Марафонець Олег Якимчук вдячний Козятину — тут він став чемпіоном України

Якось під час розмови з тренером легкої атлетики  Володимиром Галицьким ми запитали його, скільки вихідців з Козятина стали спортсменами європейського рівня? Тренер назвав до десятка імен, що прославили Козятинщину в спорті. 

– Їх могло бути більше, – каже пан Володимир. — Деякі дівчата закинули спорт, коли повиходили заміж і присвятили себе сімейному затишку. Серед хлопців також були спортсмени високого рівня. Хтось з них надав перевагу роботі, хтось вступив на факультет фізичного виховання і спорту та став фізруком у школі. Серед спортсменів, які й досі прославляють наш край, — це бігуни на середні дистанції Юля Чехівська, Вадим Підручний та марафонець Олег Якимчук.

— Ми знаємо, що Олег був стаєром і феєрив на початку двохтисячних. Ви досі зі спортсменом в тісному контакті, розкажіть, як ви знайшли такого таланта і чим він займається тепер?

Відео дня

— Так, зараз Олег Якимчук марафонець, а знайшов я його в звичайній школі мікрорайону Залізничне. Я тоді в школі № 6 був учителем фізичного виховання та тренером в ДЮСШ. Не помітити Олега було неможливо, він виділявся серед своїх ровесників за спортивною статурою і технікою бігу. Я запропонував йому займатися в ДЮСШ за особистою програмою. Техніка бігу у нього була природно поставлена.Тож розробляли тільки тактику бігу на класичні і середні дистанції.  

Добре розкрився талант хлопця ще у восьмому класі, коли він став чемпіоном Вінницької області на «півторачці» і три тисячі метрів. Чемпіоном України на тих же дистанціях Олег став у 2002 році.

– Коли козятинський стаєр завершив навчання в школі і набув професію залізничника, він перебрався на постійне місце проживання в Київ, став займатися марафонським і напівмарафонським бігом, –  розповідає тренер.

З самим спортсменом поспілкуватися навіть у телефонному режимі виявилося не просто. В Олега відповідальна робота, яка потребує максимум уваги, на підприємстві. Весь свій вільний час він на тренуванні. Адже марафонець майже щоденно пробігає до сорока кілометрів.

 — Олегу, розкажіть про найприємнішу мить у вашому спортивному житті і яку  маєте згадку про Козятин?

— Їх у мене дві. Коли представляв Україну на міжнародних змаганнях з марафонського бігу в Берліні (Німеччина) у вересні минулого року. Також приємне враження було, коли я з українкою Вікторією Чайкою стали переможцями «Київського забігу» в рамках всесвітнього благодійного забігу. Про Козятин у мене лише приємні спогади. Це місто мого дитинства, там я став чемпіоном України.

— Яку спортивну організацію ви представляєте і які маєте плани на майбутнє?

— Тренуюся в «Біговому клубі». Мої тренери Юрій Гетюн та Олена Бутківська. Планів у спортивному житті перед собою не ставлю. Для мене біг як хобі. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up