Мешканці Пиковця стурбовані масовою загибеллю риби у місцевому ставку

Мешканці Пиковця стурбовані масовою загибеллю риби у місцевому ставку

Від чого загинула риба поки невідомо і чи буде відомо взагалі, але місцеві мешканці стверджують, що риба стала гинути після того, як аграрії біля ставка кропили хімікатами кукурудзу.

-Хлопці кожен день з самого ранку беруть човен і збирають водоймою дохлу рибу. Я сама біля ставка не була, але хлопці розповідають, що вони вже виловили 4 човни загиблої риби. Крім риби вони знайшли у воді без ознак життя декілька диких качок, які з якоїсь причини загинули зовсім недавно - розповіла газеті пані Людмила.

-Нам багато аграрії допомагають і вони в соцмережах повідомляли, що будуть обробляти поля. Тільки ми не надіялись, що та обробка буде проводитись протягом всього дня та ще й в 30 градусну спеку каже пан Сергій. Те, що водоймі завдали збитків саме аграрії у мене сумнівів немає, -  каже ще один мешканець Пиковця Сергій

Він також додав,, що це не перший рік, коли після обробки полів щось в селі трапляється. В позаминулому році погоріло листя дерев якраз в тому місці, де літак із хімікатами розвертався.

Відео дня

—Так що вам аграрії влітку хімікатами обробляють садки* - запитали ми у пана Сергія?

— Ні,- каже наш співрозмовник,- над деревами літак не кропив, але деякі частки від того дощу над полем вітром занесло на дерева.

- Зараз в селі люди трохи заспокоїлась, а декілька днів тому майже всі в селі були занепокоєні таким перебігом подій. Одні переживали за худобу, щоб воду в ставку не пила. Багато людей були стурбовані, що якась частка хімікатів випарувалися в повітря. А активісти села не можуть заспокоїтись. Вони продовжують ставком плавати човном, щоб дохла риба не потонула і не сталося на водоймі екологічного лиха, - сказав на завершення нашої розмови пан Сергій

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up