Мешканці прилеглих до котелень дворів скаржаться на задушливий дим

Мешканці прилеглих до котелень дворів скаржаться на задушливий дим

У вівторок до дванадцятої години дня труби котелень міста майже не диміли. Але у другій половині доби дим повалив з котельні за “Грошем” та біля лікарні.

Цікаво, що в першій топлять макухою, в другій — щепою. У котельні біля “Відродження” — міксом з лушпиння, щепи та макухи.

Мешканець дому біля котельної за “Грошем” розповів газеті “RIA-Козятин”, що інколи двір накриває така димова завіса, що не можна дихнути (!) А працівник котельні пояснив, що макуха менше дає диму, ніж щепа та вугілля. Та найкраще топити дровами. Дим з труби цієї котельні — середньої густоти та смердючості. Але від нього починає нудити.

У дворі біля районної лікарні нам розповіли, що в понеділок було дуже багато диму.

Відео дня

— Сьогодні поки що все гаразд, — констатували.

Але трохи пізніше з труби повалив сіро-жовто-зелений їдкий дим...

Котельня біля “Відродження” — найменш димна. З труби — легкий дим, запаху горіння майже не відчувається. Звичайно, в порівнянні з іншими “крематоріями” міста.

Існують ще три джерела смердючого диму — клініка “5 елемент”, труба на фоні “Відродження” та район басейну. У клініці топлять торфом, чорний дим доходить інколи до парку. З труби ж “Відродження” йде майже непомітний білий, але дуже смердючий дим. Чим там палять — невідомо. Ще сморід на весь вокзал створює опалювальна система пана “секонд-хенда”. Складається враження, що там палять курми.

Через низький атмосферний тиск вчора смердючий задушливий дим з труб йшов до землі і все місто потерпало від густого смогу.

Маргарита ГРЕБІНЬ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жебелєв Ярослав

    пани мария хазяин секонд хенду палить дровами а смердить з базарчика яки спалюють смитя у можете перевирити  и будьте коректни опукливойте провирени факти чи це для вас чуждо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up