Ми перевірили чи дотримуються карантинних норм у кафе, магазинах та перукарнях

Ми перевірили чи дотримуються карантинних норм у кафе, магазинах та перукарнях
  • Завітали до шести закладів у Козятині і подивилися, чи не порушують там карантинні норми.
  • Які кафе, магазини та перукарні ми перевірили і де виявили порушення - читайте у нашому матеріалі.

Сьогодні, 19 червня головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Наталія Поліщук та фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Оксана Бенеденчук спільно з сержантом поліції Дмитром Мельником провели перевірку перукарень, закладів громадського харчування, а також магазинів. На рейд запросили і нас.

Першою зупинкою нашого рейду став продуктовий магазин “24” на вулиці Пилипа Орлика. Це магазин на першому поверсі будівлі колишнього ресторану “Козятин”. Коли ми спільно з представниками держпродспоживслужби та поліції зайшли всередину, продавчиня стояла за прилавком без маски. На запитання “де маска” дівчина відповіла, що вона у шухляді.

Відео дня

- Карантин продовжили до кінця липня. Ви маєте бути в засобах індивідуального захисту, - каже Оксана Бенеденчук, представник держпродспоживслужби.

- Ми знаємо, - відповідає продавчиня.

 - У нас є постанова, згідно з якої якщо ми вам дамо попередження і ви не виконаєте вимоги, то будуть застосовані заходи. Це штраф мінімум 17 тисяч гривень. Тому дешевше маску носити, ніж 17 тисяч штрафу платити, - додає Бенеденчук.

Після того, як продавчині зробили зауваження, вона дістала маску з шухляди і одягнула.

Проте сказати, що карантинних вимог у цьому закладі зовсім не дотримуються, не можна. У залі стоять кілька столиків, де відвідувачі можуть поїсти хот-доги чи гамбургери. Зараз ці столики розібрали і повісили оголошення, що хот-доги та гамбургери можна купувати лише з собою.

Після цього ми завітали до піцерії “ArmAto”. На момент нашої перевірки у закладі було лише два відвідувачі. Між столиками на літньому майданчику тут витримана дистанція. Усі офіціанти у масках. Столики протирають антисептиками.

Без масок були лише піцейоли. Але спеціалісти держпродспоживслужби кажуть, що те, чи треба їм одягати засоби індивідуального захисту - питання спірне.

- Там душно і вони не спілкуються з людьми. До того ж, піца проходить температурну обробку, - пояснює Наталія Поліщук.

- Біля пічки і без маски тяжко. Там 400 градусів, - каже Олексій Каратєєв, власник піцерії.

Після цього ми пішли до салону-перукарні “Престиж”, що на вулиці Стуса. Антисептики, маски та рукавички тут є. У залі, де були клієнти, і майстри, і відвідувачі були у масках.

Без масок були лише власниця і працівник у сусідньому залі. Але там клієнтів не було. Тому це не є порушенням.

- Коли у них немає відвідувачів, вони можуть бути без масок. Якщо до них сідає клієнт, і вони близько спілкуються, тоді вони мають одягнути маску, - пояснює Оксана Бенеденчук.

Також ми перевірили салон-перукарню “Гламур”, що на вулиці Пилипа Орлика у будинку побуту. Усі майстри були у масках, проте клієнт - без маски.

Спеціалісти держпродспоживслужби кажуть, що це не порушення, тому що маски обов’язково мають вдягати майстри, а клієнти - за можливості.

Крім того, у цій перукарні ведуть журнал температурного скринінгу. Усім працівникам зранку міряють температуру і записують до журналу.

Наступною нашою зупинкою стало кафе “Ассоль”. На момент нашого візиту тут відвідувачів не було. Працівники за барною стійкою були у масках.

Столики на літньому майданчику розставлені із дотриманням дистанції.

На столі є антисептик для відвідувачів.

Також ми завітали до супермаркету АТБ. Перед входом до магазину тут повісили рекомендації для відвідувачів з приводу дотримання карантинних норм.

У місцях, де стоять візочки та корзинки, наліпки “Продезинфіковано”.

На момент нашого візиту усі працівники та відвідувачі були у масках. Касири у масках та захисних щитках.

Також для відвідувачів стоїть антисептик.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Катерина

    Ригати вже хочеться від вашого короновірусу!!!😡

    Добрый Алексей reply Катерина

    Будьте культурними, не подобається - не читайте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up