МІНФІН: УКРГАЗБАНК ПОВНІСТЮ ВИКОНАВ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ДЛЯ ВХОДЖЕННЯ IFC В ЧИСЛО АКЦІОНЕРІВ

МІНФІН: УКРГАЗБАНК ПОВНІСТЮ ВИКОНАВ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ДЛЯ ВХОДЖЕННЯ IFC В ЧИСЛО АКЦІОНЕРІВ

Міністерство фінансів констатує, що Укргазбанк “повністю виконав зобов’язання, передбачені меморандумом щодо підтримки приватизації Банку, підписаним з IFC” 

Мінфін нагадує, що два місяці тому разом з Укргазбанком та IFC анонсував початок “структурування фінансового інструмента для входження Корпорації [IFC] в капітал банку”.

Крім того, міністерство зауважує, що в рамках розширення співпраці з IFC вже “започатково та успішно реалізовано проект з проекту з малого та середнього бізнесу в Укргазбанку”.

Нагадаємо, держава в особі Мінфіну є власником 94,94% акцій Укргазбанку. У Меморандумі між Україною та МВФ прописано опцію входження IFC в капітал Укргазбанку. У лютому 2018 року Кабмін підтримав розроблені Мінфіном оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору, які передбачають можливість входження міжнародної фінорганізації в капітал Укргазбанк з часткою 20%.

Відео дня

Як повідомлялося, в травні-2018 Президент Петро Порошенко та операційний директор IFC Стефані фон Фріденбург обговорювали можливість прискорення входження IFC до капіталу Укргазбанку "через механізм конвертованого кредиту" .

Укргазбанк завершив 2018 рік з прибутком 766 млн грн.

Серез здобутків Укргазбанку за 2018 рік Мінфін називає в т.ч.

- двократне збільшення еко-кредитів та зобов`язань з кредитування до 17,5 млрд грн;
- фінансування кожного другого мегавату встановлених потужностей відновлювальної енергетики, що отримали зелений тариф у 2018 році;
- малого та середнього бізнесу в понад 2 рази (до 5 млрд грн), а кредитного портфелю корпоративних клієнтів - на понад 20% (до 38 млрд грн) тощо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up