Міську і районну лікарні планують об’єднати

Міську і районну лікарні планують об’єднати
Міська лікарня. Фото з архівів газети
  • Міська лікарня, стоматполіклініка та ЦРЛ мають стати одним медичним закладом.
  • До такого висновку дійшла координаційна рада, яка вивчала процес реорганізації закладів охорони здоров’я, що належать міській раді.
  • Детальніше про це - у нашому матеріалі.

Історично так склалося, що у Козятині завжди було дві лікарні – земська, яку зараз ми знаємо як районну, і залізнична, яку ліквідували у 2016 році, створивши на її базі спершу лікарню відновного лікування, а згодом – міську. Та ці часи напевно зовсім скоро відійдуть у небуття, бо районну і міську лікарні, а заразом і стоматологічну поліклініку планують об’єднати.

Розмови про об’єднання міської і районної лікарні в єдиний медичний заклад велися ще за каденції Олександра Пузиря. Саме він кілька років тому першим висловив цю ідею. Проте Козятинська районна рада, якій на той момент належала Центральна районна лікарня, не пристала на цю пропозицію. Між районною і міською владою постійно точилися суперечки з приводу фінансування ЦРЛ.

Час йшов, у Козятині влада змінилася, район розформували, а райраду взагалі ліквідували. Відтак усі комунальні заклади, які належали Козятинській районній раді і розташовані на теренах Козятинської ОТГ, мали передати у власність міської ради. І питання об’єднання лікарень стало актуальним знову.

Відео дня

Про те, що мають відбутися зміни у медичному просторі Козятина, нинішній міський голова Тетяна Єрмолаєва говорила ще під час свого звіту за перші 100 днів при владі.

– Ми сьогодні маємо в місті чотири лікарні: Центральну районну лікарню, Міську лікарню, Міську сімейну медицину і Стоматполіклініку. І тепер питання стоїть в реорганізації їх в один заклад або в два заклади. Це рішення буде прийматися колегіально, – казала очільниця громади в інтерв’ю.

Для детального вивчення цього питання наприкінці березня при міській раді створили координаційну раду. До неї увійшли міський голова, начальник Управління соцполітики, керуюча справами виконкому, головні лікарі та депутати.

Проте стояло завдання не лише прийняти рішення з приводу того, у якому напрямку рухатися далі. Перш за все треба було забрати заклади у комунальну власність, адже як Центральна районна лікарня, так і Стоматологічна поліклініка були у віданні Козятинської районної ради.

Цей процес запустили ще наприкінці грудня 2020 року, коли міська рада дала згоду на прийняття ЦРЛ у свою власність, і тривав він досить довго. Спершу прийняли будівлі, потім і самі заклади. Після цього довелося кілька разів вносити зміни до рішення про прийняття. Нарешті районна лікарня і стоматологічна поліклініка остаточно перейшли у власність міста. За даними аналітичної системи YouControl, засновниками обидвох медичних закладів наразі є міська рада, тоді як ще нещодавно засновником значилася ліквідована райрада.

Поки тривав процес передачі, працювала координаційна рада. Розглядали три варіанти: злиття, реорганізацію і створення нової єдиної лікарні після ліквідації існуючих. Через півтора місяці роботи координаційна рада зупинилася на варіанті №2 – реорганізація. На чергову сесію підготували проект рішення, згідно з яким Міська лікарня і Стоматологічна поліклініка приєднаються до Центральної районної лікарні. Останнє слово за депутатами, які мають поставити крапку у цьому питанні, проголосувавши «за» чи «проти» цього рішення.

Якщо обранці підтримають таку ідею, у Козятині залишиться районна лікарня і дві сімейної медицини – одна міська, інша – Самгородоцької сільської ради, яка ще пів року тому мала статус районної.

Після того, як пройде процес реорганізації, для Центральної районної лікарні будуть шукати нового керівника. Для цього проведуть конкурс. Ходять чутки, що претендентів на цю посаду вистачає, і деякі з них ніколи не працювали у медичній сфері.

Опитування

Чи достатньо для Козятину мати одну лікарню?

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач64

    Було б добре, щоб після реорганізації поліклініка була розташована як найближче до сімейної медицини.
    Є різниця, що перейти до вузького спеціаліста через пару метрів, а що через кілька кварталів.
  • Наталия Тихончук

    Та скільки можна крутити цими лікарнями ? Дайте людям спокійно працювати . Не протирайте   даремно свої штани , вже просрали все . В кожного свій бізнес , придбані тепленькі місця , а на простий народ їм начхати .

    Tetyana Kostyuk reply Наталия Тихончук

    Наталия Тихончук Це тільки початок, великі сюрпризи попереду.
  • Толян Ільчук

    Коли вже нажруться((((
  • Руслана Сорока

    Просто немає слів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up