Міст на Білоцерківській таки відремонтують

Міст на Білоцерківській таки відремонтують
  • Невже дочекалися? Постановою Кабміну розпочато фінансування на ремонт мосту державного значення. Але замість очікуваних 320 млн грн виділили лише 127 мільйонів.
  • Підрядна організація вже виконує роботи з відновлення та прокладання об’їзного шляху, що пройде через Титусівку

Про те, що один із козятинських мостів, що на вулиці Білоцерківській, давно вже знаходиться в аварійному стані, газета “RIA” писала неодноразово. Адже ремонтом цього об’єкта не займалися вже більше півстоліття. Мабуть, з моменту будівництва. Міст став небезпечним не тільки для руху автотранспорту, а навіть і для пішохідного переходу. Діри, крізь які видніється залізниця та контактна мережа з напругою 27 тисяч вольт, відвалені перила унеможливлювали безпечний рух по ньому.

— Вже більше трьох років ми звертались від імені громади міста до Вінницької обласної адміністрації з проханням включити міст через залізницю на вул. Білоцерківській (траса Біла Церква — Кременець) у перелік об’єктів на капремонт, — розповідає міський голова Олександр Пузир. – Існував Первісний проект на 320 млн гривень. Проте тільки тепер Кабмін прийняв Постанову від 1 липня 2020 року, в якій йдеться про виділення фінансування в розмірі 127100 000 грн для «капітального ремонту шляхопроводу на км 298+056 автомобільної дороги Кременець — Біла Церква — Ржищів — Канів — Софіївка».

Відео дня

Але спочатку необхідно зробити об’їзну дорогу через с. Титусівку. Необхідно покласти асфальт, зробити освітлення і лише потім почнуться ремонтні роботи на мосту.

Ми поспілкувалися з мешканцями вулиці М. Грушевського, якою пролягатиме об’їзна дорога.

— Може, воно і добре, що буде нова дорога, —  розповідає пані Наталя. — Але це так неочікувано. Я навіть уявити собі не можу, що величезні фури їхатимуть день і ніч у мене майже під вікнами.  

Жінка каже, що їхня вулиця найвіддаленіша від центру села, тому і найтихіша. Доводилось обкошувати бур’яни не тільки навколо свого будинку, а й навкруги, бо нікому до них не було діла. 

— Тому й дерев понасаджували навпроти хати, — говорить жінка. — Хотіли, щоб було гарно, затишно... а тепер ті вишеньки, шовковицю, сливочку, що вже почали плодоносити, вирізали під корінь, хоч вони і далеченько від дороги. Просто жаль дивитися. Пані Наталя каже, що коли чистили дорогу, то понагортали величезні купи землі так, що навіть важко вийти з подвір’я на дорогу.

— Не знаю, чи приберуть той весь безлад, що натворили, автодорожники, — говорить жінка.  

Як бачимо, довгоочікуваний проект стартував. Але, чи матиме він позитивний фінал — покаже час.

 Тетяна Гринюк



 

   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up