Море квітів , роми та неприбраний туалет. Як пройшли Проводи в Козятині

Море квітів , роми та неприбраний туалет. Як пройшли Проводи в Козятині

Цього року проводи співпали з Днем Перемоги над нацизмом в другій світовій війні. Ветерани зібралися біля пам’ятника загиблим воїнам і провели мітинг. Тим часом більшість наших земляів подалися до місць поховань своїх рідних і близьких.

Близько 9-ї години біля міського цвинтаря по обидві сторони дороги вже стояли автівки. Їх було багато, тільки значно менше, ніж в докарантинні проводи.

Біля міського кладовища

Дев’ята ранку стала часом клоплоту для директора кладовища Павла Занюка. Справа в тому, що кладовище окупувала група кочуючих ромів і вони забирали принесене на могилки паски, писанки і солодощі ще то того, як звідти пішли родичі померлих. Разом з нарядом поліції директор відправив немісцевих ромів за ворота кладовища. 

Ромів за допомогою поліції відправили за територію кладовища
Потік людей до міського кладовища не припиняється

Таке явище потрапило в наше поле зору випадково. Ми на місця поховань приїхали лише з однією метою: подивитися, чи відмовляються люди від звички приносити на цвинтар штучні., які значно погіршують екологічну ситуацію. Адже саме через синтетику наші кладовища потопають в смітті. Його накидають стільки, що складається враження, ніби його роками не вивозить. Вивозять, і останній раз це робили в минулий четвер. 

Відео дня

Але здвиги на краще є, багато синтетики тільки в місцях не давніх поховань. Такої ж думки голова організації воїнів АТО Олег П’явка, який прийшов віддати дань пам’яті побратимам та своїм близьким з живими квітами. 

– Всім нам треба перевчатися. Тому що викинуті мільйони перетворюються на сміття. І проблема не в стільки його вивозі, як забруднення екології. – каже пан Олег.

В місцях давніших поховань на могилах переважають живі квіти. Принаймні на 10-у ранку було саме так.

Коли ми взяли курс з міського кладовища на сільське, нас зупинив пан Сергій

– Громадський туалет сфотографуйте, – каже чоловік і розповідає про пригоду, яка з ним сталася. – Зайшов в туалет, а там не прибрано. Думаю, піде за туалет, а там дві жінки всілися. Чого я від них тільки не почув! Знали, що на проводи будуть люди, невже не можна було в туалеті прибрати? так завершив свою розповідь Сергій

Ще була скарга, що погано налагоджений під’їзд людей району Талимонівки до кладовища. Нам перевізники всіх маршрутів повідомили, що транспорт курсує у звичному режимі. Додаткова третя машина курсує між кладовищами з заїздом на зупинку Червоної калини. Маршрут № 2 курсує за звичним графіком з заїздом на сільське кладовище.

Для мешканців Талимонівки нічого додаткового не було передбачено. За словами водіїв їхні машини курсували майже порожні: «Туди п'ять пасажирів, назад – три і навпаки.»

Автобуси курсують. Та мешканкам  Талимонівки хочеться пройтися пішки

На сільському кладовищі приблизно така ж була картина, як на міському тільки за меншої кількості людей.

Алея слави в селі Козятин

Так само більшість людей прийшли пом’янути рідних живими квітами. Були гори сміття і це при тому, що минулої середи сміття на місці сміттєзвалища взагалі не було. Рядами ходив Отець Василь. Він читав молитву та освячував могили померлих.

Коли ми вже були на роботі, на гарячу лінію зателефонували вернигородці. Сказали, що дуже вдячні отцю Роману. Він на сільському цвинтарі всі могили обійшов.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up