На Джерельній, крім сміття є й риба

На  Джерельній, крім сміття є й риба
Риба, яка залишилась у водоймі, перезимує
  • Після публікації в номері №49 газети «RIA-Козятин» статті «Була Кірова перейменували на Джерельну, а треба – на Смітникову», ми зустрілися з місцевою любителькою природи

На жаль, вона не захотіла, щоб її ім’я згадувалося в газетній публікації. Каже, особа вона відома в місцевих колах, навіщо зайвий раз нагадувати про себе тим, хто не дружить з природою? Жінка показала нам чергове сміттєзвалище поруч з дитячим майданчиком. Ідемо в зарослі, де ще недавно діти гралися в «жмурки». Тепер тут лежить купа домашнього непотребу,  впереміш з відходами від будматеріалів. 

– От що казати таким людям? – каже наш «екскурсовод» і додає: – Я розумію, що не кожна сім’я може заплатити 16 гривень за вивіз сміття. У мене вони тоже не зайві. Але ж всі ми люди. Домовся з сусідами, в кого сплачено за вивіз сміття, і постав біля них. Навіщо так робити? Ми знайдемо, хто викинув сміття біля дитячого майданчика, – продовжує свою розповідь природолюб. – Головне, що ми знаємо людей, які промишляють будівельними та ремонтними роботами. 

Відео дня

 Поруч з дитячим майданчиком за одну ніч люди облаштували стихійне сміттєзвалище. Місцеві активісти кажуть, що знайдуть винуватого

— І що, будівельники кажуть, що то вони викинули сміття?

— Це залежить від позиції будівельників. Коли совісливі попадають, то признаються чи вказують на господаря обійстя, який викинув сміття. Коли сміттям стають будівельні відходи, то є шанс, що винуватця можна вирахувати. А коли викидають домашній непотріб, такого зловити практично неможливо, – сказала вона.

Навпроти стихійного смітника оніміла водойма дитинства багатьох поколінь «Бомба Басейна». Запитуємо, чи перезимує тут риба, адже тут зовсім мілко стало?

— Кожен рік наші чоловіки рубають ополонки, щоб риба мала чим дихати. Будемо це робити і в цьому році. Тільки шкода, що риби в «Бомбі» значно поменшало. Ще недавно коропи з-під води вистрибували та, мабуть, хтось забрався у водойму з сіткою. Шкода, що одні розводять рибу і радіють живій природі, а трапляються люди, які заради наживи одного дня руйнують те, що досягається роками. Риба, що залишилась, перезимує, а кількість коропів відновимо, – впевнена активістка Джерельної. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up