На Козятинщині відкривається сезон полювання

На Козятинщині відкривається сезон полювання

На Вінниччині 2 листопада стартує сезон полювання на диких парнокопитних та хутрового звіра.

За словами  в. о. голови козятинської ради Українського товариства мисливців та рибалок Олександра Поліщука, сезон триватиме до 12 січня 2020 року. Полювати на звіра можна два рази на тиждень — у суботу та неділю.

— Олександре Анатолійовичу, полювання в нашому районі буде проводитись без обмежень, чи в якихось місцях нашого краю полювання буде заборонено?

— Звичайно, не може бути полювання в заборонених для цього місцях, а саме: на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду. Не полюватимуть мисливці на відтворюючих дільницях. Це Бродецьке, Глухівці (район «Маса», площею 237 га), смт Клітинка, Поличинці, Кашперівка, Махаринці. Заборонено полювання там, де воно передбачене законом, у межах населених пунктів (сіл, селищ, міст, дачних ділянок). В нашому районі це — дачі сіл Кордишівки, Каролівки, дачі в районі інтернату, Талимонівські дачі, та дачі на плановому, що біля тубдиспансера, а також за 200 м від населеного пункту чи в місцях, де можуть перебувати люди.

Відео дня

— До якої категорії відноситься лисиця, це хутровий звір чи шкідливий? Коли полюватимуть на неї?

— Лисиця - хутровий звір, але полювання на неї, як і відстріл шкідливих звірів та птахів, буде проводитись після завершення терміну полювання на зайця-русака. Полюватимуть на лисицю з 19 січня 2020 року по 23 лютого 2020 року у вихідні дні: суботу та неділю в присутності єгеря. 

Також головний мисливець Козятинщини повідомив, що 8 листопада в залі засідань Козятинської ради УТМР, що знаходиться на території стадіону «Локомотив», відбудеться позачергова виборча конференція. На ній будуть обирати голову УТМР Козятинщини.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up