На «Шкільній лізі безпеки» ми треті

На «Шкільній лізі безпеки» ми треті
Команда «Нова сила» (Козятинський район). Учасники пояснюють Маші, як діяти під час евакуації, щоб не травмуватися

В Козятині відбувся кущовий етап всеукраїнського фестивалю юних пожежників «Шкільна ліга безпеки». П’ять команд із Козятинського, Калинівського, Літинського, Погребищанського та Хмільницького районів продемонстрували свої знання з правил безпеки та вміння діяти в надзвичайних ситуаціях.

— Мета заходу — ознайомити дітей із професію пожежника та згуртувати їх для проведення фестивалю, — каже Богдан Ведмідь, організатор, інспектор відділення 11-ДПРЧ Козятина. — Кущовий етап означає, що в ньому беруть участь кілька районів. У нашому випадку це Літин, Хмільник, Козятин, Калинівка та Погребище. Визначили, що цьогоріч наша черга приймати гостей.

Конкурс проходив у два етапи. Перший — візитівка, під час якої учасники мали цікаво презентувати свою команду. Другий — домашнє завдання на тему «Запобігти, врятувати, допомогти». Юні пожежники обігрували різні ситуації та розповідали таким чином правила уникнення надзвичайних ситуацій.

Козятинський район представляла команда «Нова сила» учнів Вернигородоцького ЗНВК. За результатами жеребкування нашій команді випало виступати четвертими. Для свого номеру школярі обрали казку «Маша та ведмідь». Вони змоделювали кілька небезпечних ситуацій, в які потрапила Маша, та дали їй поради, як їх уникнути.

Відео дня

— Читаючи казку, ми бачимо, що Маша трохи неуважна дівчинка, — розповідає Анастасія Швець, учасниця команди «Нова сила». — Певно вона не знає всіх правил, тому сьогодні ми їй розказали, як потрібно себе поводити в певних місцях і за певних ситуацій. За допомогою казки ми вчимо, наприклад, як поводитися на льоду чи під час евакуації. Такі заходи корисні, бо це досвід, який допомагає повторити правила і досконало вивчити, що робити за певних ситуацій. А ще це можливість комусь це розказати й показати. Ми цю агітбригаду показуємо і в нашій школі, щоб діти також розуміли, як потрібно поводитися в надзвичайних ситуаціях. Щоб вони не розгубилися.

► Візитівка команди «Палаючі серця» (Погребищенський район)

Оцінювало виступи журі у складі Олександра Кутового (голова журі, керівник прес-служби Головного управління державної служби України з НС у Вінницькій області), Антона Білоконя (волонтер товариства «Червоного хреста» в Україні), Олени Назарець (заступник директора Вінницького обласного центру народної творчості), Мирослави Смалківської (провідний фахівець відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Головного управління державної служби України з НС у Вінницькій області) та Марини Ольшевської (методист позашкільного навчально-виховного центру Козятинського району).

► Представниця команди «Фенікс» (Калинівка) в образі Лідії Таран

За результатами обговорення журі визнало найкращою команду «Фенікс» з Калинівського району, учасники якої в своєму виступі обіграли популярні передачі телеканалу 1+1.

► Пожежний батальйон команди «Пшик № 7» (Літин)

Друге місце посіла команда «Пшик № 7» з Літинського району, а третє — «Нова сила» з Козятинського району.

— Ми не очікували на виграш, тому що була дуже велика конкуренція, — діляться враженнями Аліна Калінчук та Олександра Присяжнюк, представниці команди-переможниці. — Думали, що буде друге або третє місце. В нас були сильні суперники. Ми шоковані. І дуже щасливі. Ми готувалися і доклали багато зусиль. Пішли нерви і наші, і Яни Кріт, нашого педагога-організатора, яка нам у всьому допомагала. Коли почали працювати над сценарієм, на думку спали найпопулярніші передачі. Нам вдалося показати небезпечні ситуації і обіграти їх за допомогою цих програм. Ми молодь, тому обираємо сучасне і модне. Так само пісні. Ми використали композиції Дзідзьо та Світлани Лободи. Ми зробили це для того, щоб вкорінити сучасне, тому що у нас був молодіжний виступ і ми вирішили трохи додати оригінальності.

Тепер калинівчани змагатимуться в обласному етапі за право представляти Вінниччину на Всеукраїнському фестивалі юних пожежників «Шкільна ліга безпеки».

Олена УДВУД

Читайте ще:
Махнівські танцюристи натанцювали на бронзу
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up