На території «Арчі» в Самгородоку — карантинне захворювання кукурудзи

На території  «Арчі» в  Самгородоку — карантинне захворювання кукурудзи

Через бактеріальне в'янення кукурудзи на Вінниччині запроваджено карантинний режим —

Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує про запровадження карантинного режиму по бактеріальному в'яненню (вілту) кукурудзи.

Згідно Розпорядження Козятинської РДА від 05 вересня 2018 року №224 на території ТОВ «Арчі» с. Самгородок у полі №11 на площі 71 га виявлено карантинне захворювання — бактеріальне в’янення (вілт) кукурудзи.

За словами фахівців, шкодочинність бактеріального вілту значною мірою залежить від стійкості сорту і виду кукурудзи. Хворобою уражуються всі види кукурудзи: зубоподібна, кремениста, попкорн, але найбільше — цукрова кукурудза.

Відео дня

«Серед карантинних заходів основного значення набуває заборона ввезення насіннєвого матеріалу кукурудзи із заражених районів, де зареєстровано хворобу. Для запобігання завезенню збудника бактеріального вілту під час надходження насіння кукурудзи з-за кордону проводять карантинний огляд з обов'язковим відбором зразків для лабораторної експертизи. Для своєчасного виявлення захворювання слід також проводити обстеження посівів кукурудзи в період вегетації», — наголошують в Держпродспоживслужбі.

Якщо в господарстві виявлено вогнище бактеріального вілту кукурудзи, на полях зі слабкою ураженістю рослини скошують і використовують у господарстві на силос і фураж, значною — скошують і спалюють всі рослини. На зараженій території проводять знищення пожнивних решток і глибоку оранку ґрунту, впроваджують сівозміну з поверненням кукурудзи на попереднє місце не раніш як через 3 роки, при чому, на господарство де виявлено захворювання накладається карантин терміном 3 роки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up