На центральній вулиці хочуть робити капремонт

На центральній вулиці хочуть робити капремонт
  • Вирви на проїжджій частині, якими поцяткований асфальт на Героїв Майдану, скоро відійдуть у небуття.
  • Управління житлово-комунального господарства замовило проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт не лише проїжджої частини, а й навіть тротуару.
  • Коли планують взятися за дорогу?

Головна вулиця Козятина за якістю покриття мало чим відрізняється від решти вулиць у центрі міста: вибоїни, калюжі, що збираються після дощу, тріщини та горбатий тротуар, подекуди викладений бруківкою. Востаннє тут робили поточний ремонт восени минулого року. Але у багатьох місцях, де латали ями, латки вже почали потроху сипатися.

Те, що асфальтове покриття у такому, м’яко кажучи, незадовільному стані, зовсім не дивно. Дорога вже давно потребувала капремонту. Його навіть почали робити у 2020 році. Тоді постелили свіжий шар асфальту на ділянці від вулиці Куликівського до скверу біля пам’ятника Грушевському. Щоправда, тоді ремонтували лише проїжджу частину і поклали нові бордюри, пішохідні доріжки не зачіпали.

З тих пір продовження капітального ремонту не зрушило з мертвої точки. Одне добре — той асфальт, який поклали три роки тому, явно кращої якості, ніж той, який стелили на Куликівського, бо він до цього часу не розсипався. Від другої школи до пам’ятника Грушевському досі немає жодної латки. Тоді як на Куликівського їх вже декілька десятків.

Відео дня

Капітальний ремонт на Героїв Майдану планували робити ще минулого року, зі співфінансуванням із обласної скарбниці. Принаймні, про це повідомляли на офіційній сторінці міської ради у квітні 2021-го. Але почалася повномасштабна війна, тому єдине, що там зробили — це ремонт ямковий. А взимку цього року до питання капремонту центральної вулиці міста повернулися знову. На капітальний ремонт Героїв Майдану, Винниченка та Василя Пирогова (колишній провулок Першого травня) могли виділити майже 58 мільйонів гривень із бюджетних коштів, які залишилися з минулого року. Але депутати на сесії цю пропозицію відхилили.

Через тиждень після того, як відбулося вищезгадане засідання, Управління житлово-комунального господарства замовило через систему електронних закупівель «Prozorro» інженерно-геодезичні вишукувальні роботи та розробку проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару на вулиці Героїв Майдану. А ще раніше уклали угоду на розробку схеми організації дорожнього руху. Позаяк проєкт готують, ми звернулися до Управління ЖКГ і запитали, чи планують все-таки робити капремонт центральної вулиці міста, попри те, що під час розподілу залишків бюджетних коштів гроші на це так і не виділили.

— У нас всі заходи виконуються відповідно до цільових програм, — пояснює Іван Вовкодав, начальник Управління житлово-комунального господарства. — У Програмі розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Козятинської міської територіальної громади передбачене виготовлення проєктів. Після розроблення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт вулиці Героїв Майдану будемо звертатися до депутатів із приводу виділення коштів. Якщо депутати проголосують за виділення коштів, будемо оголошувати тендер і шукати підрядника. Можливо, ми розділимо проєкт на декілька етапів, тому що об’єкт великий.

Вулиця Героїв Майдану доволі довга — протяжність від тієї точки, до якої поклали новий асфальт три роки тому, до кінця вулиці становить 1,7 кілометра. Тож ми уточнили, чи збираються ремонтувати повністю цю ділянку чи лише частину. Виявилося, що спершу планується ремонт тільки центральної частини Героїв Майдану, до перехрестя з вулицею Пилипа Орлика. Запитали також, чи не виникне проблем із виділенням коштів на капітальний ремонт, оскільки торік через повномасштабне вторгнення капітальні видатки були заморожені, через що багато проєктів, які планували зробити, довелося відкласти.

— На початку цього року внесли зміни до 590 постанови, зараз є можливість проводити видатки на ремонт доріг, — підсумував начальник Управління житлово-комунального господарства.

 

Читайте також:

Небезпечний майданчик зі штирями та недороблені доріжки: парк, яким він є сьогодні

«Якщо на вулиці Героїв Майдану буде капітальний ремонт, то під сокиру підуть дерева»

На вулиці Данила Нечая та Князів Острозьких у болоті можна загубити взуття

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Войтко

    Вже на одній вулиці зробили дорогу😄
  • Ирина Коростий

    Дай бог
  • Ріта Гордійчук

    Зроблять як в тому році, смішно, повод відмити гроші
  • Геннадий Ткачук

    «Професійність «місцевої влади вражає ,на око визначили без проектно-кошторисної документацію вартість капітального ремонту цих вулиць в 58 мл.  З любов’ю до громади,як пише керівництво ТГ Як вважаете ,не для власної користі раді ?Думаю громада з нетерпінням буде чекати тотального аудиту всіх визначних використань коштів громади  цією місцевою влади .Громадьскі слухання на стадіоні чекає з нетерпінням вся наша громада разом зі мною ..

keyboard_arrow_up