Не допустимо суїциду серед підлітків!

Не допустимо суїциду серед підлітків!

Так звані групи смерті, що доводять дітей до самогубства, тепер стали популярні в Україні

У лютому різко зросла кількість пошукових запитів на тему ігор, фіналом яких стає спроба вчинити самогубство. Українська кіберполіція попереджає, що у ВКонтакте такі спільноти ведуть кваліфіковані психологи, які й схиляють дітей до суїциду.

За даними кіберполіції, адміністратори суїцидальних пабліків ("Кити пливуть нагору", "Розбуди мене о 04:20", f57, f58, "Тихий дім", "Рина", "Няпока", "Море китів", "50 днів до мого...") часто самі знаходять депресивних підлітків.

Перед тим, як втягти когось у квест, модератори вивчають його особистість - і коли той має затребувану схильність до суїциду, надсилають йому завдання.

Відео дня

Найчастіше воно складається із завдання собі ушкоджень: наприклад, вирізати на своєму тілі кита чи напис, і все це потрібно знімати на фото чи відео.

У м. Козятині та Козятинському районі, на щастя, фактів участі дітей у даному квесті поки що не було. Задля не допущення суїцидальних проявів серед підлітків та їхньої особистої безпеки під час користування соціальними мережами, працівниками Козятинського відділення поліції вже було проведено ряд відповідних профілактичних заходів. У березні проведені 15 лекцій в навчальних закладах міста та району на тему безпечного користування соцмережами, не допущення суїцидальних проявів. За кожним з 38 навчальних закладів м. Козятина та Козятинського району (36 шкіл, Козятинське МВПУЗТ, спеціалізована школа-інтернат с. Самгородок) закріплено працівника Козятинського ВП із числа співробітників превентивної діяльності. Кожен з них має проводити лекції для учнів старших класів на тему «Безпечного використання інтернет-ресурсів».

Дане питання обговорено на засіданнях колегіальних нарад за участі директорів шкіл та їх заступників у відділах освіти Козятинської міської ради та райдержадміністрації. Основний акцент зроблено на дієвій взаємодії між навчальними закладами та Козятинським відділом поліції, з метою протидії дитячої бездоглядності та факторів, що призводять до психологічного травматизму свідомості неповнолітніх, шляхом розповсюдження в соціальних мережах шкідливої інформації, зокрема з суїцидальними нахилами.

Робота в даному напрямку працівниками Козятинського відділення поліції продовжується.

Прес-центр поліції

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up