Не хочуть сваритися через безпритульних собак

Не хочуть сваритися через безпритульних собак
Вольєр з вівчарками за декілька метрів від дитячої кімнати

Сусіди в житті людей, часто ближчі від далеких родичів. Але якщо вони створюють незручності, то добросусідство опиняється під загрозою. Як намагаються врегулювати конфлікт в одному з районів Козятина, розбиралися журналісти «RIA-Козятин»

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» зателефонувала мешканка нашого міста, яка не захотіла назватися. Вона повідомила, що на одній із вулиць району швейної фабрики проживає подружня пара любителів безпритульних тварин. Неабияку увагу жіноча половина подружжя приділяє чотирилапим з кліпсою на вусі. Вона, за словами телефонної співрозмовниці, песиків, які їй сподобались, приводить до свого дому та розміщує їх у вольєрі. У клітці вони здіймають гавкіт, що чутно на всю округу. Ще однією неприємністю для тих, хто телефонував, є собачі фекалії. Їх скидають в целофанові пакети та відра і не вивозять місяцями.

Це не справа журналістів, але ми приїхали

Почувши таке, ми запропонували співрозмовниці звернутися в поліцію чи до санітарних служб. Як тільки ми дізналися, що любителем живої природи є інвалід першої групи, яка збирає кошти на операцію з пересадки органа, вирішили приїхати.

Відео дня

Пані Наталію (ім’я змінено), яка є опікуном тварин, в день нашого візиту ми не застали. Вислухали тільки сторону заявника. Жінки, які представляли три різні сім’ї, розповідали різні історії з опіки її песиків. За словами жінок, тварини, набувши притулок, де в чому втратили. Гавкають вони без видимої причини. Навели співрозмовниці приклад з собаками на вулиці Сербіна. Там також жінка дала притулок до десятка чіпованим чотирилапим. Вони ні на кого не кидаються і не гавкають без потреби. А тут під чужими вікнами гавкають мало не 24 години на добу, підсумували жінки.

У вольєрі дійсно перебували собаки, що були навпроти вікна дитячої кімнати сусіднього будинку. Важко сказати, чи чотирилапі більше проявляли агресію, чи вони виконували належну їм роботу охороняти господарство. За метрів шість на подвір’ї з вольєром лежали пакети, майже наполовину чимось наповнені. Звідси висновок: в сусідстві так не живуть. Але з іншого боку - Наташа, будучи інвалідом, ще й не має дітей. Собаки для неї можуть бути віддушиною, де вона реалізує себе, припускають сусіди. 

Думка сусідів

Ніші співрозмовниці виступають за добросусідські стосунки з усіма мешканцями вулиці без імені. Тільки Наталія, за словами сусідки Вікторії, поводить себе так тому, що вона інвалід першої групи, а ще вона вважає, що на неї не буде управи.

- Ми б давно звернулися у поліцію, - кажуть жінки. - Але знаючи, що наша сусідка має перенести операцію з пересадки нирки, хочемо вирішити питання з її собаками на рівні сусідських відносин.

Ми не змогли поговорити з господарями собак на момент випуску номера газети, тому в наступному номері дамо їм слово і подивимося, чи знайдуть компроміс сусіди.

 

Вольєр з вівчарками за декілька метрів від дитячої кімнати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ирина Ирина

  • Тина Муравель

    Сьгодні одна із собак цієї "доброї жіночки" вкусила мого чоловіка. Зробили зауваження відповіли що неправильно ходить. Люди добрі , а як правильно ходити, щоб не кусали??? Хто повинен відповідати???? А управи нема бо інвалід 1 групи.  Мирно вирішити конфлікт , а ця " "добра жіночка"" знає що означає слово " Мир"???
    P.S Хто знає як "правильно" потрібно ходити, підскажіть будь- ласка, то я щось не доганяю.
  • Ирина Ирина

    Любовь вы такая как ваша дочь.
  • Ирина Ирина

    Каждая лягушка свое болото хвалит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up