Не підпишеш договір на вивіз сміття – довідку не отримаєш

Не підпишеш договір на вивіз сміття – довідку не отримаєш

В редакцію газети «RIA Козятин» прийшла працівник залізниці. Вона повідомила, що їй сільський староста Флоріанівки відмовляє у видачі довідки лише тому, що вона не уклала договір з «Чистим містом» на вивіз сміття.

За словами пані Марії, матері гості редакції, староста прийшла до них додому, щоб вони уклали договір з «Чистим містом» на вивезення твердих побутових відходів.

– Я пояснила, що коли у мене є лушпайки – їх з’їдає скотина, коли є папір – він згорає в плиті. Гілки, листя сміттєвоз «Чистого міста» не забирає. Воду в пластикових пляшках з ароматизаторами не купуємо і не вживаємо. Навіщо платити за послугу, якою не користуєшся? Староста села: «Тоді ми будемо слідкувати, де ви будете дівати сміття.» На тому й розійшлись. – розповідає пані Марія.

Тільки за декілька тижнів довелось їй знов зустрічатися з старостою села. Її донька працює на залізниці, залізничники військовозобов’язані. Після наказу про мобілізацію деяких категорій жінок потрібна була довідка, що донька Марії проживає не в Козятинському районі, якого вже немає, а в Хмільницькому. Але таку довідку староста села  Наталія Ковальчук, посилаючись на відсутність інтернету, не надала. Не довго думаючи староста порадила пенсіонерці Марії звернутися за довідкою до Козятинського ЦНАПу.

Відео дня

Побувавши в ЦНАПі, донька Марії повернувшись ні з чим. Її відправили брати таку довідку за місцем проживання, тобто у старости. І пішла мешканка Флоріанівки шукати правди до преси. Вислухавши гостю редакції ми зателефонували до пані Наталії.

На питання чому вона не надала довідку про місце проживання мешканці Флоріанівки вона відповіла, що в той день не було інтернету.

— Але ж вічно в селі інтернету не мало бути? — запитали у сільського старости ми. — Замінили обірваний дріт і інтернет працює. Навіщо ви відправили жінку в літах до міського ЦНАПу?. Староста відповіла питанням на питання

— А як я могла видати довідку при непрацюючому інтернеті та ще й матері заявника?

Ми не можемо судити хто в цій історії більш правий чи винуватий. Тільки судячи, що довідки не отримують лише ті селяни, які не уклали договір на вивезення твердих побутових відходів, можна здогадатися по якій причині люди села попадають в трикутник староста, ЦНАП староста. Чому селянам, які по силі можливості допомагають кормити місто, сільська влада створює незручності.

Непрацюючий комп’ютер в старостинському окрузі — аргумент дійсно стовідсотковий. Тільки відправляти сільського клієнта до міського ЦНАПу чи не дати довідку матері для доньки — велика неповага посадової особи до жителя громади.

В законі про Державну міграційну службу йдеться «У разі наявності поважних причин, що заважають отримати довідки особисто заявником, довідки видаються також його батькам, усиновителям, опікунам, піклувальникам у разі пред’явлення ними свого паспортного документа та відповідних підтверджуючих документів, або іншій особі за дорученням заявника.» Тож матері-залізничниці довідку можна було дати в любий день за наявності інтернету і відсутності бюрократії в нижчих ешелонів влади.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Центр надання адмістративних послуг

    Доброго дня! Що стосується даної статті, повідомляю про те, що відповідно до переліку адміністративних послуг, що надаються через Управління "Центр надання адміністративних послуг у м.Козятині" (затвердженого рішенням 48 (п) сесії Козятинської міської ради 7 скликання від 28.08.2020 року за №1897-VII), відсутня аміністративна послуга, щодо видачі довідки про зміну назви району.

      Відповідно до абзацу 6 пункту 2 постанови ВР України "Про утворення та ліквідацію районів" №807-IX від 17.07.2020 року, чітко визначено: Утворити у Вінницькій області Хмільницький район у складі територій Козятинської міської територіальної громади та ін.громад затверджених Кабінетом Міністрів України.

      Наголошую на тому, що жодним законодавчим актом, довідка про зміну назви району, не передбачена так, як дані зміни відбувалися на рівні держави.

     Начальник Управління "ЦНАП у м.Козятині" Оксана БОРТНЯК.

    містянин reply Центр надання адмістративних послуг

    Шкода, що ви не дали таку цінну інформацію клієнту. А за звичною традицією відправили жінку в село.

    Читач81 reply містянин

    Я особисто спілкувалася з відвідувачкою ЦНАПу і все пояснила відповідно до вищевикладеного. Ніхто відвідувачку в старостинський округ не відправляв. Подякувала і в гарному настрої вийшла з ЦНАПу.

    містянин reply Читач81

    І в гарному настрої з ЦНАПу пішла до редакції

keyboard_arrow_up