«Не поспішайте з ліквідацією козятинської міської лікарні»

«Не поспішайте з ліквідацією козятинської міської лікарні»
  • У понеділок, 6 лютого, рада ветеранів зібралася на своє чергове засідання.
  • Cеред запрошених на зустріч гостей були директор ЦРЛ Оксана Забазнова, секретар міської ради Тетяна Римша та заступник міського голови Павло Холковський.
  • Говорили про ситуацію у районній лікарні,  перейменування вулиць та вирішували давні непорозуміння

Почали роботу громадської організації ветеранів праці з державного гімну України. Потім до присутніх звернулася директор Комунального закладу ЦРЛ Оксана Забазнова. Вона розповіла про стан справ в лікарні, сказала, що лікарня на даний час на доброму ходу. НСЗУ не забрало жодного пакету по відділеннях, навіть два пакети у ЦРЛ додалося. Це стоматологічне відділення та бригади паліативної допомоги. 

— Це бригади, які приїздять до людей на будь-якому етапі серйозної хвороби. Це бригади з спеціально підготовлених лікарів та медсестер, що працюють паралельно з іншими лікарями пацієнта. Буває, що людину з невиліковною хворобою поміщають в лікарню, а потім забирають його додому. — пояснює директор лікарні, — Щоб пацієнт легше переносив хворобу для того й запровадили такий пакет допомоги. 

Щодо скорочень в лікарні, то на даний час, за словами Оксани Забазнової, потрібно скоротити близько 18 осіб. 

Відео дня

— В цьому списку немає жодного лікаря .і ми працюємо над тим, щоб більшість персоналу не звільняти, а через заміщення нових вакансій переводити їх. — сказала вона. 

Після доповіді директора лікарні голова ради ветеранів Федір Кропива запитав у присутніх в кого є питання до Оксани Анатоліївни

Серед багатьох питань, які задав член президії ради ветеранів Євгеній Буравський, було: чому для залізничників подорожчала плата за проходження комісії на профпридатність?

Оксана Забазнова відповіла, що лікарня має статус комунального підприємства і кошти від комісії на профогляд працівників залізничного транспорту —  це один із заробітків підприємства для оплати праці працівників лікарні і додала, що зараз ЦРЛ у кращому фінансовому становищі і вони спробують переглянути вартість послуги. 

— Ви дивіться, щоб  з такими заробітками не пролетіли, коли наші залізничники поїдуть проходити комісію в Бердичів чи Шепетівку, — сказав на це Євгеній Буравський. 

Ще директора ЦРЛ запитали: якщо кошти на фінансування лікарні збільшилися, то чому у нас не кластерна лікарня? Директор лікарні відповіла, що не можна перестрибувати через сходинку

— Лікарня від фінансово неспроможної лікарні перейшла до лікарні загального лікування і це — гарний крок. Ми, маючи дефіцит заробітної плати перед медичним працівникам, не могли стати кластерною лікарнею, — сказала вона.

Член президії ради ветеранів Петро Зарицький запитав у доповідача на якій стадії знаходиться міська лікарня?

— На стадії ліквідації, — була відповідь.

— Ви не дуже спішіть там щось ліквідовувати, тому що через два роки може прийти Олександр Пузир і відновити міську лікарню, — сказав Зарицький, — Краще вам звернутися до обласної ради, може вони там зроблять лікарню відновлювального лікування. Ситуація така, що хворих багато.

— Зараз хворих дуже багато, — підтримали Зарицького інші члени президії. — В любий момент і в Козятин можуть привезти людей. Відомі шпиталі переповнені.

Коли Директор ЦРЛ відповіла на всі питання їй подякували і приступили до наступного питання порядку денного

Секретар міської ради Тетяна Римша вибачилась перед ветеранами, яких вона в день звільнення Козятина від німецьких загарбників у другій світовій війні назвала сепаратистами. Ветерани вибачення прийняли і перейшли до питання з перейменування вулиць, провулків, тупиків, скверів, парків у нашому місті.  

На думку більшості ради ветеранів комісія з перейменування вулиць діяла у незаконний спосіб. Тому рада ветеранів вимагає від комісії з перейменування вулиць та провулки у нашому місті надати їм поіменний звіт за чиєю ініціативою були перейменовані вулиці та провулки і хто вносив такі пропозиції. 

Для прикладу голова ради ветеранів Федір Кропива повідомив, що на перейменованій вулиці Матросова активісти ради ветеранів, опитавши мешканців вулиці від 1-го до 160 номера,  з'ясували, що там люди хочуть, щоб їхня вулиця носила ім’я Євгенія Шевчука. — Люди не підтверджують, що перейменування вулиці Матросова на вулицю Степана Бандери відбулося за їхньої ініціативи. От нам цікаво, хто це вніс таку пропозицію щоб вулицю матросова перейменувати на вулицю Степана Бандери, — запитав голова ради ветеранів у секретаря міської ради Тетяни Римши і додав:

— Депутати міської ради на вимогу громадської організації ради ветеранів мають скасувати своє рішення з перейменування вулиць, комісія з перейменування вулиць має відновити свою роботу. А щоб на цей раз було все, як вимагає закон, ми делегуємо вам у комісію своїх представників Миколу Купчика та Петра Зарицького, — підсумував Федір Кропива, звертаючись до голови комісії з перейменувань Тетяни Римші.

Наступним питанням було відмінити за ініціативи ради ветеранів розроблене положення про святкування ювілейних дат. Нині ювілярів вітають, починаючи з 85-річного віку. Після обговорення і голосування президією ради ветеранів вирішили, що відзначатимуть ювілярів починаючи з 75 річного віку.

Останнім питанням порядку денного було щоб до громадської ради делегувати представників ради ветеранів.  З цього приводу провели голосування і до громадської ради при міській раді від ради ветеранів  було делеговано Василя Кобернюка та Петра Зацерковного.

Читайте також:

УЗД-апарат та генератор: Козятинська ЦРЛ отримала допомогу від німецьких благодійних фондів

У Козятинську ЦРЛ шукають лікаря фізичної та реабілітаційної медицини

Що буде з нашою лікарнею цього року

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (31)
  • Тетяна Якимова

    Valentina Shaidovska , оце через таких ідвоток і маємо те, що маємо.
  • Antonina Melnyk

    Вже допомогли із Козятинського району на Хмільник!!!

    Надежда Якимова reply Antonina Melnyk

    Antonina Melnyk Антоніна,районом хто керував?Не Слободянюк часом?Може ви його запитаєте,як це він  район не захистив.
  • Brian Stewart

    🇺🇦 Українці та біженці подайте заявку на фінансову підтримку сьогодні разом із проектом UAPPL.

    натисніть на  >>  https://s.uappl.org/86reco1218

    Проекто UAPPL – це платформа пожертвувань, яка допомагає Українцям та вимушеним переселенцям звертатися за матеріальною підтримкою безпосередньо до людей з усіх країн.

    На відміну від багатьох інших платформ, допомога надходять напряму від донора до того, хто запитує.

    Щоб отримати більш детальну інформацію та надіслати заяву, натисніть на  >> https://s.uappl.org/86reco1218

  • Геннадий Ткачук

    А тим часом деяких медиків перевели на 0.25 ставки.Так що все по плану ,головне пообіцяти ,бо виконання обіцянок ніхто не перевірить .А все тому ,що місцева влада взагалі не звітує ,чим грубо порушує законодавство .А якраз на звітові можна запитати про виконання не тільки обіцянок но і взагалі виконання своїх обов’язків .За два роки правління вже таке наколотили ,громаду зруйнували .Але для чого це я і свій і ваш час забираю ,всім подобається таке нехлюйство ,а раз подобається значить ми достойні тим Коуплендським експеременти ,які чинить наша месія .Амінь не говору ,бо я ж не богоізбраний ,але говорю чітко -перестаньте терпіти таке до себе ставлення.Толі будете мати шанс не в втрати вже ту малість ,що ще  залишила ця влада цюрихських реформатором .Девіз в них один -все думають само собою розсосеться ,а громада не проснеться …

keyboard_arrow_up