Не ведіться на фейки і зберігайте спокій

Не ведіться на фейки і зберігайте спокій
Аеродром, на якому не приземлявся боїнг Великобританії
  • Останнім часом багатьох українців непокоїть питання чи відважиться росіяни на широкомасштабний наступ на Україну.
  • Люди на всяк випадок цікавляться, що має бути в тривожній валізці і з острахом переглядають новини.
  • А хтось поширює в соцмережах фейки. Зокрема, нещодавно козятинчан вразив допис, що через наше місто йдуть ешелони з танками, а в Махаринцях приземлився Боїнг.

В пересторозі чи навіть в пустощах дорослих, найбільше здивувало повідомлення, що нібито вантажний  Boeing з Великобританії приземлився не де небудь, а в махаринецьких полях. Ми не полінувалися поїхати на злітну смугу. Там саме чоловіки вчили своїх жінок азам водійського мистецтва. Звісно, ніякого боїнга там ніхто не бачив. 

 Жарт з Боїнгом не всі сприйняли за жарт. Тому що в небі того дня пролітав важкий транспортний літак, гул якого було далеко чутно. Деякі мешканці міста були налякані звісткою про боїнг. А хто зрадів. 

Відео дня

— Які молодці, ці англійці. Тепер у нас є чим дати окупантам по зубах, – казала пані Лідія.

Все більше аналітиків схиляються до того, що росіяни не наважаться на повномасштабні дії. Вони помічають, що після того, як не вдалося Москві шантажувати  Захід, змінюється риторика головного пропагандистки Кремля Скабєєвої. Вона тепер в своїх «60 хвилинах» каже:«Захід провокує Росію на війну, а ми не будемо вдаватися на провокації Заходу.» Аналітики кажуть: те, що в Путіна на умі, у Скабєєвої – на язиці, звідси й висновки.

Те, що не буде повномасштабного вторгнення, переконаний військовий журналіст Юрій Бутусов.. 

Разом з тим США та Британія радять своїм дипломатам виїхати з України, в українців з цього приводу психоз і паніка стали наростати. Маленькі діти прийшовши додому з садочка розповідають своїм батькам, що їх вихователі водили в льох. Хтось уже пакує тривожні валізи і шукає хатинку в селі куди подалі, щоб сховатися. Хтось поповнює запаси палива і дров, ліків і продуктів. Щодня, залякуючи одне одного, віялом поширюються апокаліптичні сценарії наступу Путіна і війни на всій території України.

Міністр оборони України 2005-2007 років Анатолій Гриценко на своїй сторінці у фейсбуці написав: «На запитання коли почнеться війна — моя відповідь: вгамуймо свою тривогу, заспокіймося, ніякого широкомасштабного наступу Путіна - не буде. Іде гра нервів, перевірка на міцність і силу духу. Ідуть торги, високі геополітичні. Так, усе це навколо нас і про нас також, але не ми там граємо першу скрипку, і не другу, й не третю. Іде пошук слабкої ланки, яка не витримає і здасться першою. Багато хто спонукатиме здатися нас, Україну, дотискаючи під страхом нової війни до «до имплементации Минских соглашений, особого статуса, всеобщей амнистии» та інших хотєлок Путіна, аби зруйнувати нашу країну зсередини і позбавити її права обирати свій курс, без нової війни. От тут нам треба вистояти, суспільству і владі треба вистояти. Бо втюхати нам який небудь Мінськ-3 разом із вороже налаштованим до України і вже переважно з російськими паспортами ОРДЛО - таке можливо, але лише якщо ми дозволимо ворогу себе залякати. І провокації й локальні загострення на фронті можливі. Тож спокою і душевних сил нам з Вами і українським солдатам, а українській владі - витримати зовнішній тиск і не дозволити зробити Україну найслабшою ланкою у цій нервовій і напруженій глобальній грі!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Георгий Липовецкий

    "Авторитетний експерт" Гриценко разом з Ю. Тимошенко розпродали більшу частину військової техніки, яка залишилась від срср. Тепер дає поради. Якби не продані літаки, ракетні комплекси та інша зброя, то і паніки було б менше.
  • Альоша Капніст

    Как найти пявку если оно постоянно  в грязи их таких много !
  • Дмитро Троян

    Скажите, а что сложно вам найти этого Казатинца и административно наказать за брехню????

    Читач78 reply Дмитро Троян

    спочатку володимира цимбалюка і тусовочку опіздюліть, там фейки погірше виригуються

keyboard_arrow_up