Оформляють і чекають: про допомогу козятинським багатодітним родинам

Оформляють і чекають: про допомогу козятинським багатодітним родинам
Багатодітна мама оформляє допомогу у Козятинському міському управлінні праці Багатодітна мама оформляє допомогу у Козятинському міському управлінні праці Багатодітна мама оформляє допомогу у Козятинському міському управлінні праці

З  квітня  в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 700 гривень. Це додатково до щомісячних 860 гривень допомоги при народженні дитини, наголошують в уряді.

У Козятинське відділенні соціального захисту населення станом на 9 квітня звернулося 20 осіб.
- Отримати збільшену матеріальну допомогу мають право родини, в яких виховується третя або більше дітей. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 гривень. Якщо в багатодітній родині всі діти старші 6 років, вони не можуть претендувати на ці виплати.  Наголошую, це не разова, а щомісячна виплата, допоки дитині не виповнилося шість років. На цю допомогу мають право ті сім'ї, в яких є посвідчення багатодітної родини, - пояснює заступник начальник відділу соціальної допомоги Козятинського управління соціальної політики Олена Черняк.
У місті Козятин рекордну кількість дітей,  саме 14-ть - виховує дві родини - Козаченків та Іванютів.

- У нас багато віруючих родин, де діти справді отримують гарне виховання і все необхідне. Мама трійні Наталія Самаріна виховує 11 дітей і вона також прийде оформляти до нас додаткову матеріальну допомогу, - додає Олена Черняк.
Не секрет, більшість багатодітних родин в Україні малозабезпечені. Не виняток і Козятин. Нині в місті 29 таких сімей, де багато дітей, а доходи родини мінімальні. Є також неблагополучні родини.
Проте цільове використання додаткових коштів у неблагополучних  сім’ях перевірятимуть працівники соціальної служби. І якщо батьки витрачатимуть їх на оковиту,  - виплата відразу припиниться.
Ми завітали також в управління соціального захисту району. Застали невеличку чергу, де багатодітні родини також оформляли допомогу. Була серед них жінка ромської національності.
- У мене п'ятеро дітей. Я прийшла оформляти додаткову допомогу на двох. Їм ще немає шести років, - розповідає Марина Євтушенко, переселенка із Луганської області. Ми наразі з родиною живемо у Пиківцях. Придбали старий будинок ще 2014 року, відразу як тільки почалися заворушення на Сході. Ми не хотіли, щоб наші діти ходили в школу під прапором ЛНР і мали паспорти ЛНР, ми проукраїнської позиції. У Пиківцях іноземні інвестори допомогли нам придбати кіз і ми почали займатися сироварінням. Проте далі коштів утримувати кіз у нас не було. Мій чоловік поїхав на заробітки в Польщу. Ми не отримали від нашої держави жодної підтримки на власну справу. Тому от зараз бігаю, збираю документи, щоб оформити допомогу для дітей. Хоча на 1700 грн з нинішніми цінами дітям багато не купиш. Найбільше гнітить, що села нашого району дуже бідні, навіть у районі погані дороги. Тому я хочу вірити, що ця допомога не підкуп виборців, а справді розуміння влади, що дітей потрібно підтримувати.

Наразі кошти ще не видають.  Як пояснили у міському управлінні соціальному політики, немає відповідного програмного забезпечення. Лише  після того, як будуть дані, скільки до нас звернулося осіб, до кінця місяця будуть затверджені кошти і буде програмне забезпечення. Людям, які звернулися до 1 липня, ітимуть нарахування з першого квітня, - резюмує Олена Черняк.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up