Олександр Пузир на передостанньому місці серед топ-чиновників області: що мають «за душею» мери міст та голова ОДА

Олександр Пузир на передостанньому місці серед топ-чиновників області: що мають «за душею» мери міст та голова ОДА
  • Огляд декларацій. Хто задекларував мільйонні активи, а живе на «голу» зарплату? І на якому місці в цьому рейтингу очільник Козятина? Майно і статки топ-чиновників з нашої області оцінюємо з поданих ними декларацій

Днями в Україні завершився термін для подання щорічних декларацій. Чиновники мали час до 31 травня, щоб прозвітувати за свої доходи й майно, яке вони отримали у 2019 році. Вивчили звіти шести голів міст обласного значення та очільника Вінницької ОДА. Обрали їх, бо ці люди керують містами з найбільшими бюджетами і кількістю населення у області. А особа Владислава Скальського зацікавила тим, бо за статками наш голова ОДА посідає четверту сходинку серед всіх 24 губернаторів України (cutt.ly/Oy97wTV).

Трійка лідерів із зарплат

Проте найбільшу зарплату за минулий рік заробив міський голова Могилів-Подільського Петро Бровко. За 2019 рік він задекларував 1 мільйон 41 тисячу гривень доходу, який отримав на посаді мера міста. Свої заощадження — 3,2 мільйона гривень — зберігає у готівці. Чиновник два роки поспіль купує машини: минулого року придбав Range Rover, а в 2018-му — Mercedes G55 AMG. Однак свого помешкання не має: за декларацією Петро Бровко живе в будинку на 41 квадрат, який отримав у безоплатне користування.

Другий за величиною зарплати — секретар Жмеринської міськради Юрій Світлак. З травня 2018 року він виконував обов’язки міського голови, поки «вигнаний» мер Анатолій Кушнір не повернув собі посаду через суд.

Відео дня

У 2019 році Юрій Світлак заробив 945 тисяч гривень та задекларував 500 тисяч гривень заощаджень у готівці. З нерухомості має квартиру на 69 квадратних метрів, та житловий будинок на 61 «квадрат», куплений минулого року. Свого транспорту, ані в Юрія, ані в його сім’ї немає.

 

Третім у зарплатному рейтингу став міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Мер найбільшого і найбагатшого міста області отримав за рік 577 тисяч зарплати. Проте більшість грошей в родину приносять його дружина та донька: близько 3 мільйонів гривень за рік вони отримали як дохід від підприємницької діяльності.

Уся нерухомість зареєстрована у Вінниці: житловий будинок на 352 квадратних метри, три земельних ділянки та приміщення у двох торгових комплексах, які орендують дружина і донька.

Власної машини у Сергія Моргунова немає. Єдина автівка у родині є тільки у дружини — Mercedes-Benz GLE 400 2016 року випуску. При цьому родина Моргунових лідирує в сумі заощаджень — 20,5 мільйона гривень зберігають у банках та готівкою.

Найдовша декларація у губернатора

З мінімальним відривом від мера Вінниці, далі у зарплатному рейтингу йде очільник Ладижина Валерій Коломєйцев. На своїй посаді за 2019 рік він отримав 573 тисячі гривень зарплати. У грошових активах має гривні, долари, євро та англійські фунти стерлінгів, що за курсом на 31 грудня 2019 року складає 5,3 мільйона гривень загалом.

Серед нерухомого майна — дві земельних ділянки, будинок на 318 квадратів та два гаражи. Однак машини ані у мера Ладижина, ані в дружини — немає. Свою Audi A6 Коломєйцев продав наприкінці року. З цінних речей, які вказані у декларації: кольє з білого золота і діамантами та три мисливських карабіни.

Доходи з двох «основних місць роботи» задекларував голова Вінницької ОДА, який донедавна був заступником міського голови Вінниці. У сумі Владислав Скальський отримав 466 тисяч гривень зарплати. Його дружина-підприємець заробила суму в чотири разу більшу: 1,6 мільйона гривень доходу за рік. А ще декларація голови ОДА є найдовшою з тих, що оглядали для рейтингу.

Нерухомість очільника ОДА є у Вінниці та Зарванцях. Має у власності або отримав у користування Владислав Скальський три квартири, дві земельних ділянки, гараж, житловий будинок. Ще у Зарванцях є незавершене будівництво житлового будинку.

Задекларованих машин у родині службовця дві — це Nissan X-Trail (2013), який належить Владиславу Скальському та Toyota Rav 4 (2019), що у власності дружини і яка, ймовірно, була куплена в кредит. Свої грошові активи родина Скальських зберігає і в банках, і готівкою — загалом 7,7 мільйона гривень.

Живуть «на одну зарплату»
 

На передостанньому місці серед топ-чиновників області опинився міський голова Козятина Олександр Пузир. За 2019 рік він задекларував 424 тисячі гривень зарплати, тоді як дружина-підприємець задекларувала 626 тисяч гривень доходу. За декларацією, заощаджень у родині Пузирів не має, як і земельних ділянок. З нерухомості — квартира на 61 квадратний метр, а з рухомого майна — машина Renault Megane Scenic 2015 року випуску, куплена наприкінці минулого року.

Закриває наш зарплатний рейтинг міський голова Хмільника Сергій Редчик. У його декларації за 2019 рік вказано, що єдиний дохід, який він отримав — це 448 тисяч зарплати. Своєї нерухомості мер Хмільника не має — квартиру на 28,6 квадратних метра та житловий будинок на 83 квадрати отримав у безоплатне користування. Заощадження, транспортні засоби та інші цінні речі в декларації Редчика не вказані.

 

Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Stepan Petrenko

    Так шкода його, мало не розридався
  • Андрей Абрамюк

    Ай да "мер",ай да "молодец"!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up