Остання сесія міськради: жити стало краще, жити стало веселіше

Остання сесія міськради: жити стало краще, жити стало веселіше

Чергова сесія вкотре продемонструвала: коефіцієнт корисної дії депутатського корпусу настільки низький, що невідомо, навіщо їм взагалі збиратися.

Прикро, що депутатів цілком задовольняє нав’язаний міським головою сценарій проведення сесій: зачитується назва проекту рішення і без заслуховування ставиться на голосування. За всю свою багаторічну практику я не пам’ятаю жодного разу, коли б звіт про виконання бюджету не викликав зацікавленості міських депутатів, хоча ми переживали значно складніші часи.

У 2018 році міська казна склала приблизно 340 млн гривень – це втричі більше, ніж до змін у бюджетному кодексі. Депутати мали б зацікавитись, наскільки виправдано і раціонально використані ці величезні кошти. Але мої колеги, на жаль, не обтяжують себе аналізом доходів і видатків міського бюджету. Відтак, нікого не обурює той факт, що утримання чиновників міськради в 2018 році обійшлося нашій казні у рекордні 25 мільйонів гривень.

Відео дня

На кожній сесії голосуються зміни до структури виконавчих органів ради – вже не знають, які ще посади придумати. При моїй «злочинній» владі був один відділ інформації, тепер – два, соціальним захистом населення опікувалося одне управління, тепер – два: управління соціальної політики та управління праці і соцзахисту. Як розподілені обов’язки між двома начальниками, невідомо. Можливо, один керує соціальним захистом городян по парних числах, а інший – по непарних. Але зарплату, що складається з наших податків, в кінці місяця справно отримують обидва.

Нова посада – спеціаліста з грантів та інвестицій – з погодження депутатів з’явилася в управлінні ЖКГ. При цьому звичайних робітників комунального підприємства не вистачає. На тротуарах ще досі не зметений відсів, яким їх посипали взимку. Хоча за цим може критися стратегічний задум: пішоходи все літо мають пам’ятати, як про них «піклувалися» взимку.

Увагу слуг народу мали б привернути цифри коштів, витрачених на оплату комунальних послуг для бюджетної сфери, особливо виплати теплопостачальній фірмі. Суми вражають, особливо якщо співвіднести їх з якістю наданих послуг. Проблеми з теплом відчували тисячі жителів міста, діти яких ходять до шкіл і садочків, пацієнти лікарні. Однак кошти заплачені такі, ніби температурний режим був, як на Мальдівах.  І знову зі сторони депутатів – ні питань, ні застережень.

Принагідно не можу не прокоментувати той факт, що нинішні керівники, не те що на чужих, на своїх власних помилках вчитися чи то не хочуть, чи то не можуть. Майже кожного року під завершення опалювального сезону на зміну теплій погоді приходить період суттєвого похолодання. При моїй каденції ми здійснили децентралізацію опалення, перевели його на альтернативні види палива. Це було зроблено з метою уникнути залежності від лімітів “Нафтогазу”, а відтак отримати можливість починати і закінчувати опалювальний сезон, виходячи з власних умов. Тому мене, як і батьків дітей, що мерзнуть зараз в садочках і школах, обурює, чому міський голова проігнорував прогноз погоди і не виконав свою роботу при всіх наявних можливостях, давши вказівку відновити подачу тепла в дитячі і лікувальні установи. Можливо, тому що депутатів, які мають контролювати це питання, цікавлять не інтереси виборців, а тепла ванна для мера?

Одним словом, жити стало краще, жити стало веселіше. Якщо зважати на збільшення бюджету, то, за логікою речей, щонайменше у два рази. Це підтверджує і позиція провладних депутатів, яких все влаштовує. От тільки городяни у своїй основній масі думають інакше.

Олександр Гвелесіані, депутат міської ради, керівник групи «Наш край»  

Нагадаємо на тему:

Як править діючий міський голова
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up