Пам'ять: у Дубових Махаринцях відкрили меморіальну дошку Герою земляку-визволителю

Пам'ять:  у Дубових Махаринцях відкрили меморіальну дошку Герою земляку-визволителю

7 травня відбулося відкриття меморіальної дошки Герою Радянського Союзу Валентину Климентійовичу Шевчуку

На подвір'ї Дубовомахаринецької школи пройшла велика, пам'ятна подія. Тут зібралися учні, вчителі, представники влади, ветерани, жителі села з нагоди відкриття меморіальної дошки Герою Радянського Союзу Валентину Климентійовичу Шевчуку.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Валентина Шевчука та усіх загиблих героїв.
Право відкрити меморіальну дошку було надано Василю Копійку та Леоніду Кривову,після чого відбулось покладання квітів.

Відео дня

Довідково

Валентин Шевчук народився 21 лютого 1921 року в с. Дубові Махаринці. В 30-х роках родина переїхала до м.Запоріжжя. Службу в армії Валентин розпочав у 1939 році у складі прикордонних військ, охороняючи державний кордон в Карелії. В ході Другої світової війни йому довелось воювати на різних фронтах, але особливо відзначився гвардії старшина Шевчук В.К., командир гармати гвардійського артилерійського полку в боях на території Східної Пруссії. 5-6 лютого 1945 р. гармата Шевчука допомогла відбити 5 німецьких контратак, знищивши один танк, три кулемети і понад 30 солдатів і офіцерів. Загинув Валентин 7 лютого біля гармати поблизу населеного пункту Мюлле-Тюренберг у віці 26 років. Поховали його в містечку Черепаново Зеленоградського району Калінінградської області. За мужність і відвагу в боях з ворогом В.К. Шевчуку 29 червня 1945 року було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up