Пам’яті Народного героя України Сергія Кацабіна

Пам’яті Народного героя України Сергія Кацабіна
  • Коли б Сергій Кацабін жив серед нас, йому 22 квітня цього року виповнилося б 37 років.  
  • Є в нашого земляка трагічна дата. Дев’ятого лютого 2015 року від поранень несумісних з життям його не стало. Кожен рік в школі №2, де навчався Народний герой України (посмертно) проводили день пам’яті Сергія Кацабіна. В цьому році через карантин захід пам’яті Сергія відбудеться пізніше. 
  • А ми,козятинчани, повинні пом’янути Сергія хвилиною мовчання сьогодні і пригадати, яким він був наш герой, Сергій Кацабін.

Народився Сергій на Вінниччині в Липовецькому районі. В дитинстві його покинула рідна мама. Тільки сиротою він не став. Свою нову родину він знайшов в Козятині, в прийомних батьків. Тут наш земляк здобув шкільну та медичну освіту, а по завершенні навчання в медичному закладі став працювати фельдшером в лікарні швидкої допомоги.

Коли почалася «Революція гідності», був на Майдані. А коли постало питання боронити рідну землю  — записався добровольцем. І тільки 31 грудня 2014 року був зарахований фельдшером медичного постачання медичної роти в/ч 3001. 

З початку війни на Донбасі займався волонтерською діяльністю. Співпрацював з медиками 2-го добровольчого батальйону Національної гвардії України. Чергував з добровольцями на блокпостах Слов’янська. А в серпні вересні того ж року допомагав медикам батальйону Кульчицького на Дебальцівському” Хресті”

Відео дня

Під час найзапекліших боїв на Дебальцівському плацдармі давав медичну допомогу українським військовим.

Девятого лютого 2015 року екіпаж швидкої допомоги, в якому був наш земляк, під час евакуації важкопоранених бійців потрапила в засідку та наїхала на міну. З інших джерел інформації в автівку, в якій їхали військові медики потрапив снаряд великокаліберної артилерії.

Майже рік Сергій вважався як зниклий безвісті, а батьки Сергія надіялись побачити сина живим. Тільки не так сталося як гадалося. Сергія було поховано, як невідомого воїна

Лише в квітні 2016 року за експертизою ДНК нашого земляка було опізнано серед похованих невідомих воїнів на Краснопільському кладовищі міста Дніпра. В день свого Дня народження Сергія Кацабіна було перезахоронено на “Алеї слави” козятинського кладовища села Козятина.

фото з архіву Алея слави літо 2019 рік

Кожен рік до батьків героя приїжджають його побратими. Кожен рік командування військової частини, де служив орденоносець Сергій Кацабін передають батькам подяку за сина, а побратими передають прапор військової частини.який розміщують на «Алеї слави».

Пом’янемо і ми нашого героя, який віддав своє життя за наш спокій.  .

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up