Перший день нових обмежень. Що про це кажуть козятинчани?

Перший день нових обмежень. Що про це кажуть козятинчани?
  • З 18 листопада Вінницька область за показниками захворюваності на Ковід перейшла у «червону зону».  Як у Козятині пройшов перший день з новими обмеженнями і що про нього кажуть люди  – у нашому матеріалі

Спочатку ми поцікавились, як сприймають обмеження, пов’язані з «червоною зоною» у приватному секторі. Першого ми зустріли пана Володимира і  запитали його, що для нього змінилося.

– Абсолютно нічого, – каже мешканець району 9-ї школи. – Я не знаю, що таке простудні захворювання. Коронавірус на мою думку вражає тих, хто ним боїться захворіти, чи людей з ослабленим імунітетом. Наведу вам приклад: у Білорусі та Швеції карантин не вводили і що там багато померлих? Чогось не чути. Впевнений, коли б українців по телевізору так не налякали, не було б у нас стільки смертей і була б менша кількість захворівших. А телевізор з одного боку це порадник і розвага, а з іншого боку це велике зло, тому що там багато неправди. Пам’ятаєте, як на початку захворюваності нам говорили про колективний імунітет? Тобто мали перехворіти всі і про коронавірус забути.

Відео дня

В центрі міста поцікавились як на зупинці «Пошта» прибувають і виїжджають автобуси.

В автобусі маршруту № 2 пасажирів 8. Водій нагадує молодій людини, щоб та одягла захисну маску і пасажирка виконала прохання. До речі з нею ми ближче познайомились через 2 години на вулиці Васьковського. Вона каже, що захисної маски не носить категорично, одягає її тільки з поваги до людей, які перебувають в масках. Пасажирку «двійки» звати Сніжана. Вонамама дівчинки і хлопчика.

Пасажирку іншого маршруту звуть Світланою. Вона вийшла з автобуса без маски. Запитуємо чи не боїться вона заразитися перебуваючи без маски у транспорті. 

— В автобус я заходила в масці та зняла її сівши на сидіння, тому що всі були без масок. Мабуть, всі вакциновані – подумала я і зняла з себе маску. Кого мені боятися, коли всі вакциновані? Це жарт звичайно. – каже пані Світлана, –  Зняла маску на свій страх і ризик, щоб серед всіх білою вороною не бути.

Від зупинки «Пошта» пішли на вулицю Василя Земляка. Ринок, включаючи й молочний ряд, в четвер  менш людний, але працює у звичному режимі. Запитуємо господинь, що для них змінилося від посилення карантинних норм?

– А нічого, – каже продавчиня молочної продукції. –У хлів до корови мені треба йти, як в «Зелену зону» так само й коли «Червона зона».  Корова при любій зоні їсть однаково. Нічого не змінилося. Від цих локдаунів втомилися люди і влада на місцях. 

Ще ми запитали у продавців молочної продукції чи вакциновані вони. 

– Поки що ні. Якщо з нас будуть вимагати вакцинації, то будемо вакцинуватися в грудні. Тоді, кажуть, що тисячу гривень дадуть. Хоч яку-небудь отримаємо компенсацію.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Viktor K.

    Я б зробив так. Не хочеш вакцинуватись, твое діло, ніхто не заставляе. Пиши розписку на відмову і гуляй. Але, якщо захворів на кавід і потрапив до шпиталю... лікуйся ВЛАСНИМ коштом. Так буде справедливо, нема чого витрачати державні кошти на "антипрививочників".

    Читач59 reply Viktor K.

    Розумне рішення!!!!

    Artur Edu reply Viktor K.

    Підтримую
  • Саня Данилов

    За тисячу не тільки життя Все продають,як і за гречку .......

    Читач78 reply Саня Данилов

    я за тебе десь 15 коп заплатив би, не більше
  • Ирина Галицкая

    За 1 тисячу продают жизнь

    Читач78 reply Ирина Галицкая

    я за твою й 20 коп не дам
  • Читач78

    багата українська земля довбойобами!

    Oleg Kario reply Читач78

    Ти один із них.

    Читач78 reply Oleg Kario

    олег, не припиняй смоктання хуїв

keyboard_arrow_up