Перший Дзвоник під час війни. Репортаж з козятинських шкіл

Перший Дзвоник під час війни. Репортаж з козятинських шкіл
  • Напередодні нового навчального року у Міністерстві освіти та науки зауважили, що в період російської агресії рішення про проведення Першого  дзвоника кожен навчальний заклад ухвалює самостійно.
  • Ми побували у трьох козятинських школах (нині ліцеях) і побачили, що ліцеїсти сіли за парти — війна не вкрала їхнього свята.

Першокласники школи № 2 почали День знань в ранзі ліцеїстів. Тепер їхній навчальний заклад в приміщенні центру дитячої та юнацької творчості називається ліцей. Їм з першого уроку в додаток до основних знань школа прививає любов до хліба. Перший урок у першокласників ліцею № 2 почався з розрізання короваю, яким смакували першачки. Першокласники розділилися на класи А і Б, а батьки ліцеїстів згадували себе в такому віці та уважно слухали вчителя.

Коли ми приїхали в НВК «Ліцей-школу», директор навчального закладу Олена Білянець сказала, що святкова лінійка вже пройшла.

Відео дня

— Але пройшла тільки перша частина, — додала Олена Білянець. —  Ми, щоб не було великого скупчення дітей, розділили святковий захід Першого дзвоника на дві частини. 

Чекати «серії №2» довелось не довго.

З кожною хвилиною поповнювалась колона 11-класників і першачків. Рівно о десятій класний керівник наймолодших ліцеїстів взявши дітей за руку зробила з ними під мелодію традиційне коло пошани. Коли першачки йшли біля одинадцятикласників, на обличчях майбутніх випускників були помітні щирі посмішки. В душі вони бажали маленьким школярикам, щоб вони були в класі дружніми, добрими і допитливими та  згадували себе такими ж. 

Коли музика затихла, до всіх присутніх звернулася директор ліцею Олена Білянець. 

— Я всіх вас хочу привітати — батьків, вчителів, колег і самих дітей з Днем знань. Кожному  першокласнику хочу побажати доброго здоров’я, гарних оцінок і особистих перемог з самого початку навчання. Наші випускники, ви останній рік у школі.  Школа докладе всіх зусиль і надасть вам чудові можливості щоб ви могли проявити себе в житті.

Останньою нашою зупинкою була школа-дитячий садок № 9. Тільки, як і в навчально-виховний комплекс школу-ліцей, приїхали з запізненням. Першокласники в День знань завершили урок і отримали від вчителя домашнє завдання. З ким  вдалося поспілкуватися, то це першокласниця Софійка Ромашкан. Їй перший день у школі дуже подобається. 

— Сьогодні на уроці ми багато малювали і отримали домашнє завдання, — каже першокласниця.

—Софійко, а для тебе, як краще: щодня йти до школи чи навчатися біля комп’ютера?.

—  Мені подобається ходити до школи. У мене тут є багато друзів, тільки в школі нам сказали, що будемо трохи в школі навчитися і трохи онлайн.

В педагогічному колективі пояснили, що в школі тільки першокласникам зробили свято першого дзвоника, урочистостей, як в минулі роки у школі не проводили.

Читайте також:

День знань — 2022. Репортаж із училища

Найбільше 200-бальників у ліцеї № 1, троє з них — однокласники

 







 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач76

    Немає вже НВК"Ліцею-школи".  Правильна назва закладу освіти- ОКЗ"Ліцей".

keyboard_arrow_up