Пішов у вічність Борис Кондратюк — господарник, що керував агроформуваннями у Сестринівці, Флоріанівці та Вівсяниках понад півстоліття

Пішов у вічність Борис Кондратюк —  господарник, що керував агроформуваннями у Сестринівці, Флоріанівці та Вівсяниках понад півстоліття
  • Козятинщина прощається з відомим аграрієм, який багато зробив для розвитку краю - колишнім керівником СВК “Вівсяницьке” Борисом Кондратюком.

У неділю, 14 лютого, на 84 році життя, свою життєву книгу завершив Кондратюк Борис Андрійович. Про це йдеться на сторінці Об'єднання однодумців Самгородоцької ОТГ у ФБ.

— З великим сумом та болем втрати, словами співчуття рідним та близьким Бориса Андрійовича. Наставником, старшим товаришем, порадником, прикладом справжнього чоловіка, прикладом керівника і просто прекрасною та близькою Людиною був для мене Борис Андрійович... Низький уклін і вічна пам'ять, — йдеться в дописі

Відео дня

Борис Кондратюк — механік важкої авіації, що став агрономом, ініціатор та організатор будівництва нової школи у Вівсяниках та Зозулинцях, який отримав почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України», господарник, що вправно керував агроформуваннями у Сестринівці, Флоріанівці та Вівсяниках понад півстоліття.

Як йдеться у дописі, сільськогосподарський виробничий кооператив «Вівсянецький» Борис Андрійович очолював трохи більше 20 років. За цей час зі своїм керівником агроформування пережило розвал Радянського Союзу та економічний колапс у країні після нього, а також вдало розпочало новий етап своєї успішної історії в незалежній Україні. Вже наприкінці 90-х – початку нульових сільгосппідприємство під головуванням вмілого керівника не раз потрапляло до числа провідних господарств Козятинського району. Воно було і, враховуючи потужний старт під керівною рукою Бориса Андрійовича, залишається одним з тих небагатьох сільгосппідприємств, яким вдається не тільки зберігати високі показники, але й збільшувати обсяги виробництва. Останні 12 років вже під керівництвом вихованця Бориса Кондратюка – колишнього агронома СВК «Вівсянецький» Валерія Ліневича.

Заслуги Бориса Андрійовича високо оцінювали: у 2002 році до Дня працівника сільського господарства за вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, багаторічну самовіддану працю і високий професіоналізм Указом Президента України Борису Кондратюку присвоєне почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

У 2005 році у Всеукраїнському каталозі "Україна. Третє тисячоліття. Вінниччина" розміщено матеріал про досягнення та здобутки СВК «Вівсянецький» як одного із провідних господарств Козятинщини.

Зусиллями господарства у 2001 році побудовано школу, а точніше було б сказати, культурно-освітянський центр зі спортивною та актовою залою, бібліотекою з великим книжковим фондом, історико-краєзнавчим музеєм, залом для проведення урочистих подій. Окрім того, завдяки «Вівсянецькому» село прикрасила алея Слави на честь героїчного подвигу односельчан у часи Другої світової війни, свого часу запрацювали медичний пункт, дитячий садок та стаціонарне відділення геріатричного типу територіального центру соціального обслуговування Козятинського району для постійного і тимчасового проживання одиноких громадян, куди тепер приїжджають за якісною соціальною допомогою обездолені мешканці і сусідніх сіл.

Читайте також:

Помер Сергій Нижний, який допомагав нашій районній лікарні
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лілія Українець

    Вічна пам'ять
  • Любов Васильківська

    Вічна пам'ять.Хороша людина була.
  • Наташа Сторожук

    Царство небесне.🙏🙏
  • Євгенія Глечик

    Царство небесне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up